Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämäkin on mahdollista: Tee "Kinder-munia" itse!

Suklaamunia voi myös tehdä itse!
Suklaamunia voi myös tehdä itse!Shutterstock
Julkaistu 12.04.2017 08:24

MTV LIFESTYLE

Suklaamunien klassikoihin kuuluvan Kinder-herkun voi tehdä myös itse.

Kinder-suklaamunien herkullisuus piilee kahdessa kerroksessa: ulompi on maitosuklaata ja vaaleampi sisus on makeaa maitoista täytettä. Toisin kuin moni luulee, Kinder-munissa ei ole lainkaan valkosuklaata.

Parasta itse tehdyissä suklaamunissa on tietenkin se, että suklaan saa valita vapaasti! Lisäksi eri kokoisia munia tekemällä sisälle voi piilottaa eri kokoisia yllätyksiä.

Tee näin:

1. Suklaan sulattaminen kannattaa tehdä temperoimalla, jolloin suklaa kovettuu kauniimmin kuin sulatettuna. Suklaan maku myös säilyy näin paremmin.

2. Perinteisessä temperointimenetelmässä käytetään apuna marmorilevyä ja lastaa. Suklaa lämmitetään ensin kipossa 45-50 asteiseksi, jonka jälkeen osa siitä kaadetaan marmorilevylle. Lastan avulla suklaata liikutellaan levyllä niin kauan, kunnes lämpötila on laskenut noin 27 asteeseen. Avuksi kannattaa ottaa lämpömittari. Kun lämpötila on sopiva, suklaa voidaan siirtää muotteihin.

3. Kinder-suklaamunien tekoa varten tarvitaan esimerkiksi askarteluliikkeistä löytyviä tyhjiä, muovisia pääsiäismunia, jotka saa avattua kahdeksi osaksi. Halkaistujen munien sisus vuorataan foliolla.

4. Ensimmäisenä puolikas muna vuorataan maitosuklaalla ja sen annetaan jähmettyä pakastimessa noin 20 minuutin ajan. Tämän jälkeen muottiin kaadetaan valkosuklaata tai esimerkiksi kondensoidusta maidosta tehtyä massaa. Munanpuolikkaiden annetaan jälleen jähmettyä pakastimessa.

5. Kun suklaamassa on jähmettynyt, irrotetaan suklaaherkut foliosta. Jos omatekoisiin suklaamuniin halutaan piilottaa sisälle yllätys, tehdään se tässä välissä.

6. Suklaamunan puolikkaat voi sinetöidä kuumentamalla muutaman sekunnin ajan toisen puolikkaan reunoja kuuman lieden yläpuolella ja painamalla sen jälkeen puolikkaat tiukasti yhteen kiinni.

Lähde: Cafe Chocolada

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Juha-Pekka, 32, teki Snickers- ja Mars-patukoita itse: "Jopa parempia kuin aidot"Ystävänpäivän värikkäät ja nopeat herkut – näillä kolmen aineen helpoilla resepteillä onnistut varmasti!Syntisen herkulliset pääsiäisleivonnaiset hetkessä – tarvitset vain kolme raaka-ainetta!Syötävä Coca-Cola-pullo! Hittikakku saa vieraat hieraisemaan silmiäänUnohda markettisuklaat! Nämä kolmen ainesosan suklaapatukat muuttavat käsityksesi herkuttelustaTöhnämunat saivat Suomen sekaisin: Näin helposti teet niitä itse
SuklaaPääsiäinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • ma17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 6.9.17:31
    Ruoka

    Nyt on helppo brownie! Ellimaijan ohjeella "ihanan tahmea" lopputulos

  • 7.8.07:44
    Ruoka

    Karu muutos suklaalevyihin – miten leipominen nyt onnistuu?

  • 28.7.10:51
    Fazer

    Fazerin tutut suklaalevyt kutistuvat

  • 23.7.14:33
    Takaisinvedot

    Ruokavirastolta varoitus: Salmonellariski suklaassa!