Tämäkin on mahdollista: Tee "Kinder-munia" itse!

kinder itse tehty
Suklaamunia voi myös tehdä itse! Shutterstock

Suklaamunien klassikoihin kuuluvan Kinder-herkun voi tehdä myös itse.

Kinder-suklaamunien herkullisuus piilee kahdessa kerroksessa: ulompi on maitosuklaata ja vaaleampi sisus on makeaa maitoista täytettä. Toisin kuin moni luulee, Kinder-munissa ei ole lainkaan valkosuklaata.

Parasta itse tehdyissä suklaamunissa on tietenkin se, että suklaan saa valita vapaasti! Lisäksi eri kokoisia munia tekemällä sisälle voi piilottaa eri kokoisia yllätyksiä.

Tee näin:

1. Suklaan sulattaminen kannattaa tehdä temperoimalla, jolloin suklaa kovettuu kauniimmin kuin sulatettuna. Suklaan maku myös säilyy näin paremmin.

2. Perinteisessä temperointimenetelmässä käytetään apuna marmorilevyä ja lastaa. Suklaa lämmitetään ensin kipossa 45-50 asteiseksi, jonka jälkeen osa siitä kaadetaan marmorilevylle. Lastan avulla suklaata liikutellaan levyllä niin kauan, kunnes lämpötila on laskenut noin 27 asteeseen. Avuksi kannattaa ottaa lämpömittari. Kun lämpötila on sopiva, suklaa voidaan siirtää muotteihin.

3. Kinder-suklaamunien tekoa varten tarvitaan esimerkiksi askarteluliikkeistä löytyviä tyhjiä, muovisia pääsiäismunia, jotka saa avattua kahdeksi osaksi. Halkaistujen munien sisus vuorataan foliolla.

4. Ensimmäisenä puolikas muna vuorataan maitosuklaalla ja sen annetaan jähmettyä pakastimessa noin 20 minuutin ajan. Tämän jälkeen muottiin kaadetaan valkosuklaata tai esimerkiksi kondensoidusta maidosta tehtyä massaa. Munanpuolikkaiden annetaan jälleen jähmettyä pakastimessa.

5. Kun suklaamassa on jähmettynyt, irrotetaan suklaaherkut foliosta. Jos omatekoisiin suklaamuniin halutaan piilottaa sisälle yllätys, tehdään se tässä välissä.

6. Suklaamunan puolikkaat voi sinetöidä kuumentamalla muutaman sekunnin ajan toisen puolikkaan reunoja kuuman lieden yläpuolella ja painamalla sen jälkeen puolikkaat tiukasti yhteen kiinni.

***

3:23

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja