Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämä resepti on aivan järjettömän suosittu viikosta toiseen

Vieläkö avokadopasta maistuu sinullekin?
Vieläkö avokadopasta maistuu sinullekin?Shutterstock
Julkaistu 01.11.2024 07:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Avokadopasta on villinnyt suomalaisia jo yli 12 vuoden ajan. 

Avokadopastan suosiolle ei näy loppua. Alun perin vuonna 2012 julkaistu resepti keikkuu edelleen viikottain suosituimpien Makuja-sivuston ruokaohjeiden listalla. 

Muistatko vielä, miten hittiresepti sai aikoinaan alkunsa?

Lue myös: Älä missään nimessä tee näin, kun keität pastaa

Näin tunnettu avokadopasta sai alkunsa

Tunnetuimman avokadopastan reseptin takana on helsinkiläinen kokki ja ravintoloitsija Alexander Gullichsen. Alun perin hittiresepti julkaistiin syksyllä 2012 ilmestyneessä Alexander ja Hanna Gullichsenin (nyk. Hanna Himanka) Safkaa-keittokirjassa (Otava 2012), josta tuli myyntimenestys. 

Kokeile kotona: Avokadopasta à la Alexander Gullichsen

Kyseessä oli treffiruoka pariskunnalle, joka on sittemmin eronnut.

– Se oli ensimmäinen ruoka, jota vaimolleni kokkasin. Hän on kertonut jälkeenpäin, että meinasi itkeä syödessään – oli kuulemma niin hyvää, Alexander kertoi aikoinaan blogissaan.

Ensimmäisiä somen resepti-ilmiöitä

Avokadopastaa voidaan pitää yhtenä ensimmäisistä sosiaalisen median ajan resepti-ilmiöistä Suomessa. Se paisui niin isoksi ilmiöksi, että reseptin ainekset loppuivat monin paikoin ruokakaupoista. 

Avokadon yhdistäminen pastaan lämpimässä rouassa oli tuolloin varsin uusi juttu monelle suomalaiselle kotikokille.

Sittemmin alkuperäisestä avokadopastasta on kehitelty lukuisia uusia muunnoksia. 

Resepti: Avokadopasta à la Alexander Gullichsen

Lue myös: Tästä reseptistä tuli älytön hitti – kaupoista ainekset loppu

1:54Selviääkö avokadon kypsyys oikeasti näin helposti? Testasimme uutuushärvelin!Selviääkö avokadon kypsyys oikeasti näin helposti? Testasimme uutuushärvelin!

Lisää aiheesta:

Amerikkalaissivusto listasi kaikkien aikojen parhaat viraalireseptit – ykkösenä komeilee Jennin lahja maailmalleHarri Syrjänen vinkkaa, kuinka valmistat herkullista italianpataa: "Yllätyin, kuinka hyvää siitä tuli"Oletko maistanut kaikkien aikojen pastaa? Legendaarinen ruoka kuuluu jo yleissivistykseenHarri Syrjänen paljastaa luottoreseptinsä salaisuuden: "Ehkä maailman paras lohikeitto"Oletko sinäkin jo syönyt? Korona-ajan suosituimmat arkiruoat: Kaksi helppoa hittipastaa ja yllättävä makaronilaatikkoHittiresepti vailla vertaa: Olethan jo valmistanut avokadopastaa?
RuokaAvokadopastaArkiruokaIlmiötMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • Eilen08:19
    Sikke Sumari

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • ma17:22
    Ruoanlaitto

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • ma13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä