Avokadopasta on villinnyt suomalaisia jo yli 12 vuoden ajan.
Avokadopastan suosiolle ei näy loppua. Alun perin vuonna 2012 julkaistu resepti keikkuu edelleen viikottain suosituimpien Makuja-sivuston ruokaohjeiden listalla.
Muistatko vielä, miten hittiresepti sai aikoinaan alkunsa?
Lue myös: Älä missään nimessä tee näin, kun keität pastaa
Näin tunnettu avokadopasta sai alkunsa
Tunnetuimman avokadopastan reseptin takana on helsinkiläinen kokki ja ravintoloitsija Alexander Gullichsen. Alun perin hittiresepti julkaistiin syksyllä 2012 ilmestyneessä Alexander ja Hanna Gullichsenin (nyk. Hanna Himanka) Safkaa-keittokirjassa (Otava 2012), josta tuli myyntimenestys.
Kokeile kotona: Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
Kyseessä oli treffiruoka pariskunnalle, joka on sittemmin eronnut.
– Se oli ensimmäinen ruoka, jota vaimolleni kokkasin. Hän on kertonut jälkeenpäin, että meinasi itkeä syödessään – oli kuulemma niin hyvää, Alexander kertoi aikoinaan blogissaan.
Ensimmäisiä somen resepti-ilmiöitä
Avokadopastaa voidaan pitää yhtenä ensimmäisistä sosiaalisen median ajan resepti-ilmiöistä Suomessa. Se paisui niin isoksi ilmiöksi, että reseptin ainekset loppuivat monin paikoin ruokakaupoista.
Avokadon yhdistäminen pastaan lämpimässä rouassa oli tuolloin varsin uusi juttu monelle suomalaiselle kotikokille.
Sittemmin alkuperäisestä avokadopastasta on kehitelty lukuisia uusia muunnoksia.
Resepti: Avokadopasta à la Alexander Gullichsen |
Lue myös: Tästä reseptistä tuli älytön hitti – kaupoista ainekset loppu
1:54