Tämä pasta jokaisen pitäisi osata tehdä – tarvitset vain kuusi ainesosaa

shutterstock_351048122
Herkulliseen pastaan tarvitset vain kuusi ainesosaa. Shutterstock

Pastareseptejä löytyy lukuisia erilaisia, mutta välillä kannattaa palauttaa mieleen, että pastassa välillä vähemmän on enemmän.

Pasta carbonara ja spaghetti bolognese ovat monien suosikkipastoja, mutta tiedätkö mikä on Cacio e pepe? Pastan valmistuksessa usein vähemmän on enemmän. Tämä italialaisten herkullinen suosikkipasta valmistuu vain kuudesta eri aineosasta helposti ja yksinkertaisesti.

Pastaa Cacio e Pepe

4 annosta

340 g spagettia
4 rkl voita
1 tl neitsytoliiviöljyä
1,5 dl pecorino romano -juustoa 
suolaa
mustapippuria

Laita runsaasti vettä kiehumaan kattilaan ja mausta vesi suolalla. Lisää spaghetit kiehuvaan veteen ja keitä al denteksi, eli noin 8–10 minuuttia.

Pastan kiehuessa sekoita voi, oliiviöljy ja pecorino-juusto kulhossa.

Kun spaghetit ovat valmiita, huuhdo ne ja säästä 1,2 desilitraa pastan keitinvettä. Lisää spaghetit heti voi-juustoseokseen. Sekoita ja lisää keitinvettä sen verran, että kastikkeesta tulee kermaisen paksua. Mausta suolalla ja runsaalla mustapippurilla.

Jaa pasta neljään annokseen. Tarjoile heti!

Lähde: Purewow

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.