Pastareseptejä löytyy lukuisia erilaisia, mutta välillä kannattaa palauttaa mieleen, että pastassa välillä vähemmän on enemmän.
Pasta carbonara ja spaghetti bolognese ovat monien suosikkipastoja, mutta tiedätkö mikä on Cacio e pepe? Pastan valmistuksessa usein vähemmän on enemmän. Tämä italialaisten herkullinen suosikkipasta valmistuu vain kuudesta eri aineosasta helposti ja yksinkertaisesti.
Pastaa Cacio e Pepe
4 annosta
340 g spagettia
4 rkl voita
1 tl neitsytoliiviöljyä
1,5 dl pecorino romano -juustoa
suolaa
mustapippuria
Laita runsaasti vettä kiehumaan kattilaan ja mausta vesi suolalla. Lisää spaghetit kiehuvaan veteen ja keitä al denteksi, eli noin 8–10 minuuttia.
Pastan kiehuessa sekoita voi, oliiviöljy ja pecorino-juusto kulhossa.
Kun spaghetit ovat valmiita, huuhdo ne ja säästä 1,2 desilitraa pastan keitinvettä. Lisää spaghetit heti voi-juustoseokseen. Sekoita ja lisää keitinvettä sen verran, että kastikkeesta tulee kermaisen paksua. Mausta suolalla ja runsaalla mustapippurilla.
Jaa pasta neljään annokseen. Tarjoile heti!
Lähde: Purewow
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.