Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Heti testiin! Internetin suosituin pastaresepti on älyttömän simppeli: "Suorastaan jumalallista"

Shutterstock
Julkaistu 16.09.2019 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Cacio e Pepe -pastaresepti on yksi internetin haetuimmista herkuista. Sen valmistaminen on superhelppoa ja maku kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen.

Oletko koskaan kuullut cacio e pepe -pastasta? Kyseessä on roomalainen klassikko, jonka nimi tarkoittaa juustoa ja pippuria – siis niitä aineksia, jotka tekevät tästä pastasta täydellisen. Cacio e Pepe -pastaan kuuluu tärkeänä osana Pecorino Romano -juusto, joka valmistetaan lampaanmaidosta. Se on maultaan hieman voimakkaampaa kuin italialainen parmesaanijuusto.

Jotta pastasta tulee mahdollisimman täydellistä, eikä kastike paakkuunnu, ota huomioon muutama seikka valmistuksessa. Raasta ensin juustot mahdollisimman hienoksi raastimella, jotta ne sulavat pastassa tasaisesti. Oleellista on myös säästää pastan keitinvettä, jotta pastan koostumuksen voi lopuksi viimeistellä. 

– Tämä pasta on suorastaan jumalallista, lupaa televisiopersoona Martha Stewart.

Kokeile Marthan reseptiä:

Cacio e Pepe

400 g spagettia
100 g Grana Padano -juustoa, raastettuna
250 g Pecorino Romano -juustoa, raastettuna
50 g voita
4 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
Mustapippuria myllystä
suolaa
Sitruunan mehua

1. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää suolaa. Lisää joukkoon spagetit. Kypsennä noin 2 minuuttia alle paketin ohjeistetun kypsennysajan niin, että spagetit jäävät al dente -kypsyyteen. Ota talteen 2,5 dl pastan keitinvettä, ennen kuin kaadat loput pois.

2. Siirrä kypsennetty spagettti teflonpannulle. Lisää voi ja puolet talteen otetusta pastan keitinvedestä. Anna kiehahtaa keskilämmöllä. Lämpö saa pastaveden tärkkelyksen ja voin rasvan sulautumaan yhteen niin, että Grana Padano -juustosta ei tule pasta-annoksessa liian ”venyvää”.

3. Pienennä paistolevyn lämpötilaa. Lisää joukkoon raastettu Grana Padano -juusto ja pippuri. Grana Padano on Pecorino Romano -juustoa pehmeämpää, joten sen tarkoitus on sulaa rasvaiseen pastaveteen ja muodostua kastikkeeksi.

4. Pyörittele spagettia pastapihtien avulla, jotta kastike leviää koko annokseen. Anna porista hiljaisella lämmöllä juuri niin kauan, että juusto sulaa ja kastike paksuuntuu hieman, noin minuutin ajan.

5. Ota pannu pois levyltä ja sekoita pastan joukkoon raastettu Pecorino Romano. Tätä juustoa ei saa sekoittaa pastan joukkoon silloin, kun kastike kiehuu, sillä muuten juusto paakkuuntuu. Raasta hieman sitruunankuorta pastan päälle.

6. Jos pasta vaikuttaa liian kuivalta, sekoita joukkoon vielä hieman lisää talteen otettua pastan keitinvettä. Jaa pasta kahteen annoskulhoon, purista annosten päälle hieman sitruunan mehua ja laita loraus oliiviöljyä. Viimeistele vielä mustapippurilla ja tarjoile.

Lähteet: The Kitchen,  Martha Stewart

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Jesse vinkkaa muutaman ainesosan täydellisen arkipastan – proteiinipitoista ja nopeaa: "Teen tätä vähintään kerran viikossa"Vartissa valmista! Pastan keitinvesi muuttaa muutaman ainesosan pikapastan herkulliseksi ateriaksi – tätä vinkkiä on pakko kokeilla!Pasta carbonara -ohje, jolla et voi epäonnistua – voiko olla näin helppoa!Mitä tänään ruoaksi? Superhyvä yhden kattilan pasta valmistuu alle puolessa tunnissaPastaklassikko: Cacio e PepeInternetin suosituin pastaresepti on järjettömän simppeli – etkä luultavasti ole edes kuullut siitä!
RuokaPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:32
    Henri Alén

    Henri Alénin kikka edulliseen pestoon: "Ihan nerokas!"

  • 08:44
    Halpa vs. kallis

    Halvat bolognese-valmisateriat yllättivät makutestissä – voittajasta ei epäselvyyttä

  • Eilen17:32
    Viiden jälkeen

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • Eilen08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • Eilen06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä