Älä keitä pastaa vedessä – olethan jo kokeillut tätä hittireseptiä?
Spagetin keittäminen punaviinissä on parasta, mitä voit tehdä tälle arkiselle ruoalle.
Yllä olevalta videolta näet Pekka Terävän niksin, jonka avulla pastan koostumuksesta tulee täydellistä.
Tämä resepti on mukailtu versio newyorkilaisen kokin Gina DePalman punaviinipastasta. Kuka olisi uskonut, että perinteiseen spagettiin voi saada aikaiseksi näin herkullisen ja syvän maun vaihtamalla keitinveden punaviiniin?
Viinistä haihtuu pois alkoholi keittämisen aikana, joten voit huoletta syödä tätä herkkua arkisinkin.
Herkullinen punaviinispagetti
Ainesosat:
1 litra vettä
1 pullo punaviiniä
ripaus suolaa
350 g tavallista tai gluteenitonta spagettia
0,6 dl oliiviöljyä
4 pientä valkosipulinkynttä
0,25 tl paprikajauhetta
1 dl hienonnettua persiljaa
2,5 dl saksanpähkinöitä paahdettuna ja pilkottuna
1 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria
Kaada vesi ja punaviini kattilaan ja lisää joukkoon suolaa. Odota, että vesi kiehuu ja keitä sen jälkeen spagetti 'al denteksi' (=lähes kypsäksi) pastapussin ohjeen mukaan. Ota puoli desiä keitinnestettä talteen.
Lisää pannulle öljyä, chiliä ja suolaa. Kuullota minuutin ajan. Lisää puoli desiä keitinnestettä mukaan ja anna kiehua. Sekoita mausteet pastan joukkoon ja lisää mukaan persilja, pähkinät, juusto ja loraus öljyä. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lähde: Food&Wine
Pidätkö pastasta? Kokeile myös tätä reseptiä:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti