Internetin suosituin pastaresepti on järjettömän simppeli – etkä luultavasti ole edes kuullut siitä!

Cacio e pepe pasta
Shutterstock

Tämä pastaresepti on yksi internetin haetuimmista herkuista. Sen valmistaminen on superhelppoa ja maku taivaallinen.

Oletko koskaan kuullut cacio e pepe -pastasta? Kyseessä on roomalainen klassikko, jonka nimi tarkoittaa juustoa ja pippuria – niitä aineksia, jotka tekevät tästä pastasta täydellisen. Cacio e Pepe -pastaan kuuluu tärkeänä osana Pecorino Romano -juusto, joka valmistetaan lampaanmaidosta. Se on maultaan hieman voimakkaampaa kuin italialainen parmesaanijuusto.

Tämä pasta on suorastaan jumalallista, lupaa muun muassa televisiopersoona Martha Stewart. Kokeile Marthan reseptiä:

Cacio e Pepe

400 g spagettia
100 g Grana Padano -juustoa, raastettuna
250 g Pecorino Romano -juustoa, raastettuna
50 g voita
4 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
Mustapippuria myllystä
suolaa
Sitruunan mehua

1. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää suolaa. Lisää joukkoon spagetit. Kypsennä noin 2 minuuttia alle paketin ohjeistetun kypsennysajan niin, että spagetit jäävät al dente -kypsyyteen. Ota talteen 2,5 dl pastan keitinvettä, ennen kuin kaadat loput pois.

2. Siirrä kypsennetty spagettti teflonpannulle. Lisää voi ja puolet talteen otetusta pastan keitinvedestä. Anna kiehahtaa keskilämmöllä. Lämpö saa pastaveden tärkkelyksen ja voin rasvan sulautumaan yhteen niin, että Grana Padano -juustosta ei tule pasta-annoksessa liian ”venyvää”.

3. Pienennä paistolevyn lämpötilaa. Lisää joukkoon raastettu Grana Padano -juusto ja pippuri. Grana Padano on Pecorino Romano -juustoa pehmeämpää, joten sen tarkoitus on sulaa rasvaiseen pastaveteen ja muodostua kastikkeeksi.

4. Pyörittele spagettia pastapihtien avulla, jotta kastike leviää koko annokseen. Anna porista hiljaisella lämmöllä juuri niin kauan, että juusto sulaa ja kastike paksuuntuu hieman, noin minuutin ajan.

5. Ota pannu pois levyltä ja sekoita pastan joukkoon raastettu Pecorino Romano. Tätä juustoa ei saa sekoittaa pastan joukkoon silloin, kun kastike kiehuu, sillä muuten juusto paakkuuntuu. Raasta hieman sitruunankuorta pastan päälle.

6. Jos pasta vaikuttaa liian kuivalta, sekoita joukkoon vielä hieman lisää talteen otettua pastan keitinvettä. Jaa pasta kahteen annoskulhoon, purista annosten päälle hieman sitruunan mehua ja laita loraus oliiviöljyä. Viimeistele vielä mustapippurilla ja tarjoile.

Lähde: Herfamily

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.