Tämä on suomalaisten suosikkiolut jouluruokien kumppanina – kuuluuko sinunkin joulupöytääsi?

0:28 Näin kaadat stoutia oikeaoppisesti pullosta lasiin
Videolla näytetään, kuinka stout kannattaa oikeaoppisesti kaataa lasiin.

Hartwallin teettämässä kyselyssä selvisi, että oluella on vankkumaton asema suomalaisten joulupöydissä. Oluttyypeistä joulupöytään valitaan mieluiten lageria. 

Oluella on vankkumaton paikka suomalaisten joulupöydässä. Hartwallin teettämässä kyselyssä yli 55 prosenttia täysi-ikäisistä kertoo oluen kuuluvan joulupöytään. Maantieteellisesti tarkasteltuna mieluiten olutta jouluna nauttivat eteläsuomalaiset.

Erikoisoluet nuorten suosikkeja

Oluttyyleistä lager on edelleen suosituinta, mutta erikoisoluet kiinnostavat yhä enemmän myös juhlapyhinä. Jopa 55 prosenttia jouluna olutta juovista kokeilee joulunaikaan uusia oluita.

Vastaajista, joiden mielestä olut kuuluu joulupöytään, peräti 96 prosenttia 18–24-vuotiaista sanoo myös erikoisoluiden kuuluvan joulupöytään.

Erikoisoluttyyleistä erityisesti porter ja stout ovat miesten mieleen: joka viides jouluisin olutta nautiskeleva mies ajattelee näiden tummien ja täyteläisten oluiden kuuluvan ehdottomasti joulupöytään.

Joulunaikaan panostetaan hienompiin juomiin

Joulunaikaan olutta juovat suomalaiset panostavat pöydän antimiin, sillä yli puolet heistä (55 %) kertoo ostavansa joulun aikaan parempaa olutta kuin yleensä.

Lisäksi jopa joka neljäs suomalainen kertoo tarjoavansa jouluvieraille hienompaa juomaa kuin normaalisti tulisi itselle ostettua. Vain prosentti tutkimukseen vastaajista myöntää tarjoavansa vierailleen huonompaa juomaa kuin ostaa itselleen.

Lähde: Hartwall

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja