Tämä laskiaispulla on Suomen suosituin – S-ryhmän myyntidata paljastaa suomalaisten leivonnaislempparit

Testissä runebergintortut – voittajaleivos herätti raatilaisissa kosteita muistoja: ”Aikoinaan parhaimmat tortut tulivat…” 8:09 Testissä runebergintortut – voittajaleivos herätti raatilaisissa kosteita muistoja: ”Aikoinaan parhaimmat tortut tulivat…”
KATSO MYÖS VIDEO: Makutestissä runebergintortut – voittajaleivos herätti raatilaisissa kosteita muistoja: "Aikoinaan parhaimmat tortut tulivat…"

Helmikuu on herkkuleivonnaisten kulta-aikaa. S-ryhmän myyndidatasta selviää, mitkä ovat ruokakauppojen suosituimmat leivonnaiset juuri nyt.

Helmikuussa herkutellaan ensin runebergintortuilla, sitten kenties ystävänpäivän leivonnaisilla ja lopuksi vielä iki-ihanilla laskiaispullilla. Leivonnaisten kausi on tosin nykypäivänä kovin häilyvä käsite, ja kaikkia näitä herkkuja saatetaan syödä limittäin vaikka ympäri vuoden.

S-ryhmästä kerrotaan nyt, miten eri leivonnaiset menevät ketjussa kaupaksi.

Laskiaispulla hillolla isoin hitti

Ketjun marketkaupassa myytiin viime vuonna vuonna yli 2,5 miljoonaa laskiaispullaa, ja isoin hitti oli hilloversio.

– Myyntidatamme osoittaa, että laskiaispullissa hillo on mantelimassaa suositumpi täyte kaikissa 19 alueosuuskaupassamme. Myyntiosuuksien perusteella voidaan kuitenkin arvioida, että mantelipullia suositaan suhteessa hieman enemmän Etelä- ja Länsi-Suomen ruotsinkielisillä alueilla kuin muualla Suomessa, kertoo Mikko Kovalainen S-ryhmän marketkaupasta.

Suomalaiset myös tuunaavat yhä enemmän itse laskiaispulliaan. Trendikäs täyte on esimerkiksi Nutella. 

Kuten sanottu, pullien sesonki ei rajoitu pelkästään laskiaisviikkoon, vaan herkkujen myynti käynnistyy jo tammikuun alussa. Viime vuonna lähes neljännes laskiaispullista myytiin viiden päivän aikana huipentuen laskiaissunnuntaihin ja -tiistaihin, jonka jälkeen kysyntä loppui hyvin pian kuin seinään.

Runebergintorttuja syödään vuoden ympäri, suklaan myynti kasvaa ystävänpäivänä

Runebergintorttuja S-ryhmässä myytiin viime vuonna yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuonna torttujen kappalemääräinen myynti kasvoi Kovalaisen mukaan jopa noin 20 prosenttia vuodesta 2021. 

–Koronarajoitusten aikaan runebergintorttuja on ostettu kahviloiden sijaan entistä enemmän ruokakaupoista, Kovalainen kuvailee.

Miltei neljännes torttujen vuosimyynnistä tehtiin viime vuonna päivässä Runebergin päivän ympärillä. Suomessa on kuitenkin myös tiettyjä kauppoja, jotka myyvät runebergintorttuja vuoden ympäri. Tällaisia myymälöitä löytyy lähinnä Keski-Suomessa ja Hämeessä.

Myös ystävänpäivänä herkkujen myynti kasvaa selvästi, ja esimerkiksi suklaalevyjen ja sesonkilahjamakeisten myynti tuplaantui viime vuonna. 

– Myyntieurojen valossa näyttää siltä, että ystävänpäiväksi ostetaan selvästi tavallista arvokkaampia ja laadukkaampia tuotteita, Mikko Kovalainen summaa.

S-ryhmän lisäksi kausileivonnaisiaan myydään paljon myös K-ryhmällä sekä Lidlillä.

Lähde: S-ryhmä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!