Helsinkiläisen rockbaarin The Riffin astetta erikoisemmat laskiaispullat: "En ole kyllä huomannut, että muut polttelisivat satanistimerkkejä pulliin"

Helsinkiläisen rockbaarin The Riffin astetta erikoisemmat laskiaispullat 2:31 Helsinkiläisen rockbaarin The Riffin astetta erikoisemmat laskiaispullat
Katso videolta millaisia laskiaispullia The Riffin henkilökuntaa tarjoilee laskiaisen ajan!

Helsinkiläisbaarin henkilökunta kyllästyi Helsingin suppeaan laskiaispullavalikoimaan ja päätti pistää myyntiin paikallisia erikoisella twistillä varustettuja pullia suoraan Punavuoren sydämestä.

Katso yllä olevalta videolta millaisia laskiaispullia The Riffin henkilökuntaa tarjoilee laskiaisen ajan!

"Vuosi oli synkkä, mutta synkempää oli luvassa…" alkaa valkoiseen laatikkoon tarralla kiinnitetyn lapun tarina. Hetki sitten kaksi mustiin pukeutunutta hahmoa oli tyrkännyt laatikon käsiini hämyisässä punavuorelaisbaarissa. Rasiassa on kaksi laskiaispullaa, joiden kerma on mustaa kuin yö ja pinnalla kiiltelee vielä tuore polttomerkattu pentagrammi.

Idea lähti pullaraivosta

Rock n’ roll -baari The Riffin henkilökunta oli eräänä iltana istunut tiskin päässä ja päivitellyt, kuinka kaikkialta tuntuu aina olevan laskiaispulla loppu, eikä mistään löydy maukkaita vegaanisia vaihtoehtoja. Sen sijaan, että henkilökunta olisi taantunut lopulliselle pullaraivon tasolle, keskustelusta lähti ajatus kytemään.

– Pitää alkaa itse tekemään, kun kerta kellään ei ole tarpeeksi hyvää tarjottavaa, The Riffin baarimikko Ekaterina Rastamo toteaa.

Ideat muuttuivat nopeasti teoiksi ja baari on väliaikaisesti rakentanut baariin pullatiskin suoraan kuin tuonelasta. The Riffin laskiaispullien takana on black metal -leipomo Bullath. Sen lisäksi, että The Riffissä myynnissä olevat laskiaispullat voivat olla pikimustia, on niissä myös teeman mukainen polttomerkintä.

– En ole kyllä ainakaan itse huomannut, että muut polttelisivat satanistimerkkejä niiden pulliin, Ekaterina naurahtaa.

Mustalla kermalla täytetyt hillopullat maistuvat kohtalokkaasta ulkonäöstään huolimatta ihan perinteiseltä laskiaispullalta. Tarkkanenäinen saattaa tosin haistaa pullan pinnalla polttomerkin etäisen palaneen käryn.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Myyntiä pyöritetään pilke silmäkulmassa

Bullathin kiirastulessa paistetut pullat ovat laktoosittomia. Aivan kuin perinteiset serkkunsa, ovat ne täytetty joko hillolla tai mantelimassalla. Myös vegaanisia pullia löytyy valikoimasta.

Haudanvakavaa hommaa mustien laskiaispullien myynti ei ole ja Ekaterina muistuttaa, että myyntiä pyöritetään ennen kaikkea pilke silmäkulmassa.

– Et kyllä mustia laskiaispullia löydä mistään muualta, Ekaterina huomauttaa.

Vuonna 2015 avattu The Riff sijaitsee Helsingin Punavuoressa. Täysin paatunut hevari ei tarvitse olla päästäkseen baariin sisään ja esimerkiksi monet julkimot suosivat baaria. Black metal -leipomon laskiaispullia on saatavilla 16.2. saakka.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!