Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämä italialaisia kavahduttava käytäntö elää Suomessa vahvasti – teetkö sinäkin näin spagetille tai muulle pastalle?

Spagetista tehtyä pasta carbonaraa. Kuvituskuva.
Spagetista tehtyä pasta carbonaraa. Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 22.01.2020 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Suomalaisella on pastan keittämisessä perusasiat hallussa, selviää pastavalmistaja Rummon tuoreesta kyselytutkimuksesta. Eräs suomalaisten valmistustapa kuitenkin kavahduttaa pastan synnyinmaassa Italiassa.

Tuoreen pastatutkimuksen mukaan suomalaiset tuntevat melko hyvin pastan valmistamisen perusteet. Prescott Oy:n edustaman Rummon pastakyselyyn osallistui yhteensä 1 019 suomalaista, ja kyselyn toteutti Syno International.

Kyselyssä selvitettiin muun muassa suomalaisten taitoja pastan valmistuksessa. Opit ovat menneet perille, sillä selkeä enemmistö (68 prosenttia) lisää keitinveteen suolaa. Hieman yli puolet (52 prosenttia) malttaa odottaa veden kiehumista. Pasta maistuu monille myös seuraavina päivinä – vastaajista 35 prosenttia teki näin useimmiten tai aina.

Pitääkö pasta huuhdella keittämisen jälkeen? Iso osa suomalaisista tekee niin

Keitetyn pastan huuhtominen on käytäntö, joka vaihtelee kyselyn mukaan joka taloudessa. Vastaukset jakautuivat äärimmäisen tasaisesti arvojen en koskaan ja aina välille. Tämä suomalainen käytäntö kavahduttaa Rummon mukaan italialaisia. Mikä sitten on oikea tapa toimia?

Pastaa ei normaalisti tulisi huuhdella, paitsi silloin kun pastaa käytetään kylmässä ruoassa, eli esimerkiksi pastasalaattia tehdessä. Tällöin pastan kypsyminen pysähtyy ja tärkkelys pastan pinnasta huuhtoutuu pois. Pasta ei näin tartu kiinni toisiinsa ja ylikypsy. 

Vastaavasti lämpimään ruokaan pastaa ei kannata huuhdella. Huuhtelu voi pilata täydellisen pastanautinnon, sillä pois huuhtoutuva pastan tärkkelys edesauttaa kastikkeen tarttumista. Myös osa veden suolasta huuhtoutuu pois, mikäli pastan huuhtelee.

Lue myös: Hanna kyllästyi harhaluuloon terveellisestä ruoasta ja keksi, miten ruoka-annoksia saa eurolla

Lähde: Rummo

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Älä missään nimessä tee näin, kun keität pastaaLähes joka toinen suomalainen tekee yleisen pastavirheen – ei todellakaan kannattaisi!Muista aina tämä, kun keität pastaa – yleinen valmistustapa ei kannata: "Muuten menee hukkaan"Teetkö sinä näin? Gordon Ramsay kertoo, miten pasta pitäisi oikeasti keittää – yksi ainesosa oleellista lisätä keitinveteen suolan lisäksiLisäätkö pastan keitinveteen suolaa? Pastaexpertti: Tässä tapauksessa se ei missään nimessä kannata!Totta vai tarua? Kolme yleisintä pastamyyttiä – vaikuttavat merkittävästi lopputulokseen
RuokaPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:52
    Ravitsemus

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • Eilen08:50
    Ravitsemus

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • to18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • to14:15
    Asuminen

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • to09:34
    Ravitsemus

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"