Mainos

Tämä italialaisia kavahduttava käytäntö elää Suomessa vahvasti – teetkö sinäkin näin spagetille tai muulle pastalle?

Suomalaisella on pastan keittämisessä perusasiat hallussa, selviää pastavalmistaja Rummon tuoreesta kyselytutkimuksesta. Eräs suomalaisten valmistustapa kuitenkin kavahduttaa pastan synnyinmaassa Italiassa.

Tuoreen pastatutkimuksen mukaan suomalaiset tuntevat melko hyvin pastan valmistamisen perusteet. Prescott Oy:n edustaman Rummon pastakyselyyn osallistui yhteensä 1 019 suomalaista, ja kyselyn toteutti Syno International.

Kyselyssä selvitettiin muun muassa suomalaisten taitoja pastan valmistuksessa. Opit ovat menneet perille, sillä selkeä enemmistö (68 prosenttia) lisää keitinveteen suolaa. Hieman yli puolet (52 prosenttia) malttaa odottaa veden kiehumista. Pasta maistuu monille myös seuraavina päivinä – vastaajista 35 prosenttia teki näin useimmiten tai aina.

Pitääkö pasta huuhdella keittämisen jälkeen? Iso osa suomalaisista tekee niin

Keitetyn pastan huuhtominen on käytäntö, joka vaihtelee kyselyn mukaan joka taloudessa. Vastaukset jakautuivat äärimmäisen tasaisesti arvojen en koskaan ja aina välille. Tämä suomalainen käytäntö kavahduttaa Rummon mukaan italialaisia. Mikä sitten on oikea tapa toimia?

Pastaa ei normaalisti tulisi huuhdella, paitsi silloin kun pastaa käytetään kylmässä ruoassa, eli esimerkiksi pastasalaattia tehdessä. Tällöin pastan kypsyminen pysähtyy ja tärkkelys pastan pinnasta huuhtoutuu pois. Pasta ei näin tartu kiinni toisiinsa ja ylikypsy. 

Vastaavasti lämpimään ruokaan pastaa ei kannata huuhdella. Huuhtelu voi pilata täydellisen pastanautinnon, sillä pois huuhtoutuva pastan tärkkelys edesauttaa kastikkeen tarttumista. Myös osa veden suolasta huuhtoutuu pois, mikäli pastan huuhtelee.

Lähde: Rummo

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja