Annen nerokas mättöleipä on "yksi parhaista herkuista koskaan" – näin syntyy superhelppo perheburgeri

69360549_925703787792783_3963508632359796736_n
Annen tekemä koko perheen burgeri. MTV

Tässä helppo tapa kokata pikana perhekokoinen burgeri.

Anne Kaarlenpoika latasi elokuussa Facebookin suosittuun ruokaryhmään kuvan loihtimastaan mättöleivästä. Pian ideaa halusi testata yksi jos toinenkin ja leivän resepti lähti leviämään burgerinystävien keskuudessa. Facebookissa leipäideaa hehkutetaan ainakin FB Kokit ja Kotiruokaryhmä -ryhmissä. 

Mättöleipä koko perheelle

Annen tekemä mättöleipä maistuu koko perheelle. Kyseessä on ikään kuin jättikokoinen burgeri, jonka täytteitä voi varioida aivan vapaasti.

Anne kertoo MTV:lle napanneensa idean alun perin somesta itsekin, kun joku oli jakanut HK:n nettisivujen Family Burger -ohjeen

– Se näytti tosi hyvältä. Kaupassa ollessa en vain enää muistanut täytteistä kuin pehmopalat, jauhelihan ja sulatejuuston.

Niinpä Anne keksi loput täytteet itse ja laittoi mättöleipänsä väliin sinappikurkkusalaattia, naudan jauhelihaa, kinkkukuutioita, juustoraastetta, salaattia, kurkkua ja punasipulia. Koko komeus viimeisteltiin nachoille tarkoitetulla juustodipillä.

– Sitten uuniin niin, että juusto sulaa. On yksi parhaista herkuista koskaan, Anne ylistää. 

Omaan annokseensa Anne lisää vielä aurajuustoa, joka ei muulle perheelle maistu.

– Tämä on nopea valmistaa, itse en keittiössä kesällä viihdy, Anne kertoo. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!