TalSa: Legendaarinen suomalaisolut katosi yhtäkkiä kaupoista – Hartwall myöntää: Voit sanoa hyvästit Lapin Kulta -kolmosoluelle
Lapin Kulta -kolmosolutta ei enää toimiteta kauppoihin ja ravintoloihinkin enää huhtikuun loppuun saakka, uutisoi Taloussanomat.
Hartwall aikoo lopettaa kokonaan legendaarisen Lapin Kulta -kolmosoluen valmistamisen. Taloussanomien mukaan 4,5-prosenttista peruslageria ei toimiteta enää ollenkaan kauppoihin, ravintoloihin toimitukset jatkuvat huhtikuun loppuun saakka.
Hartwallin viestintäpäällikkö Hanna Marin kertoo, että lopettamispäätös liittyy muuttuneisiin kuluttajatottumuksiin: Lapin Kulta -nelosolut on vienyt paikan kolmosoluelta.
– Lapin Kullan maku pääsee paremmin oikeuksiinsa 5,2-prosenttisena, ja se on kasvattanut suosiotaan. 4,5-prosenttinen ei ollut enää kuluttajien lempivaihtoehto, Marin sanoo Taloussanomien haastattelussa.
Myös 4,5-prosenttista Lapin Kultaa valmistetaan edelleen, mutta ainoastaan gluteenittomana luomulagerina.
Lapin Kultaa on valmistettu vuodesta 1873. Oluen valmistus aloitettiin Torniossa ja tuotanto siirtyi Hartwallille vuonna 1980.
Muistatko vielä legendaarisen mainoskuvan?
MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivusto vieraili Hartwallin oluttuotantolaitoksella Lahdessa vuonna 2016 ja tapasi tuolloin lähes 30 vuotta Lapin Kultaa valmistaneen Anna-Kaisa Vehviläisen.
Prosessiasiantuntijana työskentelevän Vehviläisen mieleen olivat jääneet erityisesti mainoskuvat, joilla Lapin Kultaa aikanaan markkinointiin. Kuvissa näkyi tuolloin vahvasti suomalainen sielunmaisema: iltarusko.
– Iltarusko on kuva, joka on vuodesta toiseen sai palkintoja parhaasta mainoksesta, Vehviläinen toteaa.
– Vielä nykyäänkin lentokoneessa ihmiset yhdistävät maiseman Lapin Kultaan. Lapin Kullan iltarusko on jäänyt ihmisten mieleen, Vehviläinen sanoi.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan