Tällaista ruokaa Linnan juhlissa on tänä vuonna tarjolla

3:42 Linnan juhlien yksityiskohdat selvillä – tarjolla Kesärannan marjoja ja kotimaista riistaa
Linnan juhlien yksityiskohdat selvillä – tarjolla Kultarannanmarjoja ja kotimaista riistaa

Presidentti Sauli Niinistö piti tänään itsenäisyyspäivän vastaanottoa koskevan tiedotustilaisuuden. Tilaisuudessa selvisi muun muassa, millaista ruokaa tänä vuonna juhlavieraille oikein tarjoillaan.

Presidentti Sauli Niinistö järjesti tänään torstaina Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivän vastaanottoa koskevan tiedotustilaisuuden. Tilaisuus nähtiin suorana MTV Uutiset Livessä

– Voi tuntua, että juhlan aihetta on kovin vähän, mutta itsenäisyyspäivä on kuitenkin hyvä hetki osoittaa kiitollisuutta ja kunnioitusta. Kun ajat ovat vaikeita, niin kiitosta ja kunnioitusta on sitä suurempi syy osoittaa, presidentti totesi tilaisuuden alusta viitaten muun muassa Ukrainan sotaan.

Tilaisuudessa paljastettiin myös lisätietoja tämän vuoden Linnan juhlien tarjoiluista.

Muun muassa tällaisia herkkuja on Linnan juhlissa luvassa

Tasavallan presidentin kanslian mukaan itsenäisyyspäivän vastaanoton tarjoilussa korostuvat jälleen vastuullisuus sekä ympäristöystävällisyys. Tarjolla on muun muassa kotimaisia luomutuotteita, kalaa ja riistaa.

Makeissa tarjoiluissa tullaan näkemään muun muassa Kultarannan vadelmia ja pensasmustikoita sekä muita kotimaisia marjoja. Tasavallan presidentin kansliassa on kiinnitetty yleisesti huomiota ruokahävikin minimoimiseen ja tämä linja pidetään myös juhlien yhteydessä.

Perinteiseen tapaan juhlaruokien valmistuksessa on myös apuna kokkiopiskelijoita, tänä vuonna Turun ammatti-instituutista. Tarjoiluissa avustavat puolestaan Perho-liiketalousopiston opiskelijat.

Koronapandemia otetaan tarjoiluissa huomioon sijoittamalla useita käsidesipisteitä noutopöydän yhteyteen. Myös legendaarista boolia on tavalliseen tapaan tarjolla.

Itsenäisyyspäivän vastaanoton vierasmäärä on tänä vuonna noin kolmanneksen pienempi aiempiin vuosiin verrattuna. Paikalle on presidentin kanslian tiedotteen mukaan kutsuttu 1 300 henkilöä, joista osa on vuonna 2021 itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsun saaneita vieraita.

Itsenäisyyspäivän vastaanoton teemana on tänä vuonna itseensä luottava Suomi.

Katso video: Sauli Niinistön itsenäisyyspäivän vastaanottoa koskeva tiedotustilaisuus

16:10
Presidentti Sauli Niinistö kertoi vuoden 2022 Linnan juhlien järjestelyistä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja