Näin presidenttipari tervehtii juhlavieraita itsenäisyyspäivän vastaanotolla

3:42
Linnan juhlien yksityiskohdat selvillä – tarjolla Kesärannan marjoja ja kotimaista riistaa

Presidentti Sauli Niinistö kertoi tiedotustilaisuudessa, että hän ja rouva Jenni Haukio ovat valmiita tervehtimään Linnan juhliin saapuvia vieraita kätellen.

Presidentti Sauli Niinistö piti torstaina 24. marraskuuta itsenäisyyspäivän vastaanottoa koskevan tiedotustilaisuuden.

Niinistö kertoi torstain tiedotustilaisuudessa, että hän ja puoliso Jenni Haukio ovat valmiita tervehtimään Presidentinlinnaan saapuvia juhlavieraita perinteisesti kätellen.

– Jos joku vieraista haluaa tervehtimisen kuitata pelkällä nyökkäämisellä, niin se on aivan yhtä kohteliasta, Niinistö lisäsi.

Perinteinen itsenäisyyspäivän vastaanotto järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019. Vuosien 2020 ja 2021 vastaanotot jouduttiin perumaan koronatilanteesta johtuen.

– Pandemiahan on meitä haastanut, eikä se ole vieläkään hellittänyt, presidentti totesi tiedotustilaisuudessa.

Itsenäisyyspäivän vastaanoton vierasmäärä on tänä vuonna noin kolmanneksen pienempi aiempiin vuosiin verrattuna. Paikalle on tasavallan presidentin kanslian aikaisemmin tässä kuussa julkaiseman tiedotteen mukaan kutsuttu 1 300 henkilöä, joista osa on vuonna 2021 itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsun saaneita vieraita.

Veteraaneille ja lotille järjestetään oma juhlatilaisuus Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivää edeltävällä viikolla.

– Syynä on tietysti se, että [veteraaneja ja lottia] halutaan suojata vielä keskuudessamme vallitsevan pandemian osalta, presidentti sanoi torstain tiedotustilaisuudessa.

Terveysturvallisuus otetaan huomioon normaalia pienemmän vierasmäärän lisäksi vastaanoton muissa järjestelyissä. Presidentinlinnaan on presidentin mukaan hankittu muun muassa kymmenittäin ilmanpuhdistimia. Lisäksi kaikkia juhlavieraita pyydetään tekemään koronatesti ennen paikalle saapumista.

Presidentin mukaan itsenäisyysvastaanotto on tarkoitus järjestää mahdollisimman vastuullisesti ja turvallisesti.

Itsenäisyyspäivän vastaanoton teemana on tänä vuonna itseensä luottava Suomi.

16:10
Katso tästä Sauli Niinistön itsenäisyyspäivän vastaanottoa koskeva tiedotustilaisuus

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja