Tällaisia ruokia nähtiin Trumpin ja Putinin lautasilla – "tarjoiluja mietittäessä huomioidaan aina myös vieraiden toiveet"
Eilisen huippukokouksen aikana presidenteille tarjoiltiin kotimaisia raaka-aineita, kuten marjoja, nieriää ja kylmäsavulohta.
Makuja.fi uutisoi aiemmin kotimaisuuden korostuneen presidenttien tapaamista seuraamaan saapuneiden toimittajien ruokailuissa. Videolta pääset katsomaan, miltä mediakeskuksen ruokatarjoilu oikein näytti.
Paljon käytiin myös spekulointia siitä, millaisia ruokia presidenttien lautasilla oikein nähtäisiin. Nyt saamme vihdoin tietää totuuden siitä, mitä ruokia Yhdysvaltain ja Venäjän presidenteille loppupeleissä oikein tarjoiltiin.
– Tarjoiluja mietittäessä huomioidaan aina myös vieraiden toiveet, Presidentin kansliasta kerrotaan Makuja.fi:lle.
Lautsella nähtiin kotimaista lihaa, kalaa ja marjoja
Presidentin kanslian mukaan presidenttien Mäntyniemessä nautitulla työaamiaisella tarjoiltiin runsas aamiaislautanen, joka sisälsi muun muassa kylmäsavulohta, palvikinkkua, juustoa, vihanneksia sekä tuoreita kotimaisia marjoja kuten vadelmaa ja mustikkaa.
LUE MYÖS: Helsinkiläiskahvilan luoma huippukokousannos on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta
Presidentinlinnassa tarjoiltuun lounasmenuun kuului kotimaista paahdettua häränfileetä, uuden sadon vihanneksia ja tomaatti-sipuli-salaattia, savustettua kotimaista nieriää kantarellikastikkeessa.
Jälkiruokana nautittiin itse tehtyä vanilja-jugurttijäätelöä, kotimaisia kesän marjoja ja kauraleivos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti