Takuuvarma tapa saada aina hyvää uunilohta
Uunilohi on klassinen ja hyvä arkiruoka, johon suomalaiset eivät hevillä kyllästy. Näin saat kalasta uunissa aina taatusti mehevää.
Älä pilaa uunilohta paistamalla sitä rutikuivaksi! Lohen kypsentäminen uunissa ei ole hankalaa. Lopputuloksesta saa helposti mehevän, kunhan muistaa noudattaa muutamaa perussääntöä.
Näin saat mehevää uunilohta
Jos paistat kokonaisen lohifileen uunissa, laita se kypsymään 180-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Varmin tapa on käyttää paistomittaria: kun kalan sisälämpötila on 56 astetta, lohi on valmista. Mieluummin hieman liian raakaa lohta kuin liian kypsää!
Jos haluat lopputuloksesta entistä mehevämmän ja sinulla on aikaa odottaa, paista lohifilettä 100-asteisessa uunissa tunnin.
Lohifileepaloja kannattaa puolestaan kypsentää 150-asteisessa uunissa, uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
Uunilohi on helppo ja herkullinen ruoka. Uunilohen lisukkeeksi sopii esimerkiksi höyrytetty parsakaali ja vihannekset. Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.
Uunilohi, 4-5 annosta
- n. 700 g lohifilee
- suolaa myllystä tai limepippuria myllystä
- 2 ½ dl kuohukermaa, ruokakermaa tai maustettua ruokakermaa
- (tilliä)
Lisäksi
- höyrytettyä parsakaalia tai muita vihanneksia
Valmistusohje
Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot.
Poista fileointiveitsellä pyrstöstä päin viiltäen nahka pois.
Leikkaa halutessasi annospaloiksi tai nosta kalafilee sellaisenaan uunivuokaan.
Rouhi pinnalle suolaa tai limepippuria.
Kaada päälle kerma.
Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoa seuraksi höyrytettyä parsakaalia.
Koristele annos halutessasi tillillä.
Lähde: Allt om Mat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan