Uunilohi

Uunilohi on helppo ja herkullinen ruoka. Uunilohen lisukkeeksi sopii esimerkiksi höyrytetty parsakaali ja vihannekset. Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.

Uunilohi, 4-5 annosta

  • n. 700 g lohifilee
  • suolaa myllystä tai limepippuria myllystä
  • 2 ½ dl kuohukermaa, ruokakermaa tai maustettua ruokakermaa
  • (tilliä)

Lisäksi

  • höyrytettyä parsakaalia tai muita vihanneksia

Valmistusohje

Uunilohen valmistus:

Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot.

Poista fileointiveitsellä pyrstöstä päin viiltäen nahka pois.

Leikkaa halutessasi annospaloiksi tai nosta kalafilee sellaisenaan uunivuokaan.

Rouhi pinnalle suolaa tai limepippuria.

Kaada päälle kerma.

Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa seuraksi höyrytettyä parsakaalia.

Koristele annos halutessasi tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!