Uunilohi
Uunilohi on helppo ja herkullinen ruoka. Uunilohen lisukkeeksi sopii esimerkiksi höyrytetty parsakaali ja vihannekset. Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.
Uunilohi, 4-5 annosta
- n. 700 g lohifilee
- suolaa myllystä tai limepippuria myllystä
- 2 ½ dl kuohukermaa, ruokakermaa tai maustettua ruokakermaa
- (tilliä)
Lisäksi
- höyrytettyä parsakaalia tai muita vihanneksia
Valmistusohje
Uunilohen valmistus:
Poista lohifileestä tarvittaessa ruodot.
Poista fileointiveitsellä pyrstöstä päin viiltäen nahka pois.
Leikkaa halutessasi annospaloiksi tai nosta kalafilee sellaisenaan uunivuokaan.
Rouhi pinnalle suolaa tai limepippuria.
Kaada päälle kerma.
Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoa seuraksi höyrytettyä parsakaalia.
Koristele annos halutessasi tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa