Luonnonyrttiasiantuntija Annika Hannus Helsinki Wildfoodsilta vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa siitä, millaisia luonnonyrttejä Suomen luonnosta löytyy loppukeväästä.
Harva tulee ajatelleeksi, että luonnonyrtit ovat parhaimmillaan jo ennen aurinkoisia ja lämpimiä kelejä. Huhti- ja toukokuussa eletään aikaa, jolloin maasta nousee Suomessa valtava määrä luonnonyrttejä.
MUISTA! Koska Suomen luonnossa kasvaa myös myrkyllisiä kasveja, kannattaa villiyrttiharrastuksen tueksi käydä ehdottomasti kurssi, jossa opetetaan tunnistamaan oikeat – ja etenkin ne väärät – lajikkeet ruoanlaittoon.
– Meillä on Suomessa ihan mielettömästi todella hyvää ja ravintorikasta ruokaa! Hannus jatkaa viitaten nimenomaan luonnonyrtteihin.
Jos ulkomaiset superfoodeina ylistetyt raaka-aineet kuuluvat ruokavalioon, saattaakin olla syytä pohtia, löytyisikö tutuksi tulleille terveellisille herkuille suomalaisia vastineita.
– Meiltä Suomesta löytyy luonnosta ihan mielettömät ruokavarastot, jotka päihittävät monet ulkomaiset superfoodit, Hannus muistuttaa.
Ostatko ruokakaupasta salaattia turhaan
Asiantuntija suosittelee, että ruokakaupan vihannesosastolla kannattaa etenkin kevään kynnyksellä miettiä sitä, mitä kaupasta on syytä ostaa. Yllättäen omalta takapihalta tai lenkkipolun varresta voi löytyä korvaaja esimerkiksi salaatille.


