Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Taivaallisen hyvää" – suomalaiset ovat innostuneet somessa superhelposta joulun ja kesän yhdistävästä herkusta

Sari Juhola, Kirsi Kujala, Salla-Mari Ruotsalainen
Julkaistu 18.08.2018 09:31

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Sosiaalisessa mediassa on innostuttu tekemään uudenlaisia jäätelökeksejä, joiden keksiosa tuo mieleen jo muutaman kuukauden päässä siintävän joulun.

Katso yllä olevalta videolta resepti helppoon ja terveellisempään "jäätelöön".

Jäätelökeksi tai "jäätelösandwich" on tuttu herkku, jossa kahden keksin väliin laitetaan kerros jäätelöä.

Suomalaiset ovat kuitenkin nyt innostuneet ainakin useiden Facebook-ryhmiin jaettujen kuvien perusteella tekemään tutusta herkusta hiukan jouluisempaa versiota, jossa keksit korvataan piparkakuilla.

39274592_311245526117601_4802496722305548288_nSalla-Mari Ruotsalainen kertoo, että hän sai inspiraatiota leivontaan myös muista sosiaaliseen mediaan jaetuista jäätelöpiparikuvista.Salla-Mari Ruotsalainen

– Olin pitkään katsellut joulusta jäänyttä piparitaikinaa pakkasessa ja odottanut sopivaa hetkeä sen paistamiseen. Ja koska jäätelö on kesäherkku ja sitä teki mieleni, niin päätin hetken mielijohteesta yhdistää nämä herkut. Uunikin oli sopivasti päällä, kertoo herkkua kotonaan kokannut Salla-Mari Ruotsalainen MTV Makuja-sivustolle.

Myös Kirsi Kujala kertoo, että pakkaseen jäänyt piparkakkutaikinan jämä oli tarkoitus käyttää tällä viikolla lasten kanssa järjestetyssä leivontahetkessä.

– Alun perin mietin jotain juustokakkua, mutta sitten törmäsin netissä ruoka-aiheisella sivustolla kuvaan, jossa pipareiden väliin oli laitettu homejuustoa. Itse en juurikaan homejuustoista välitä, lapsista puhumattakaan, mutta se juusto toi mieleen vähän kuin vaniljajäätelön. Lisäksi olen aina rakastanut Puffet-jäätelöitä. Siitä se sitten lähti, Kujala kertoo.

39190055_709913906025023_7765426395882192896_n

Piparit uunissa, väliin vanilja- tai kinuskijäätelöä

Ruotsalainen ja Kujala suosivat pipareiden kanssa tavallista vaniljajäätelöä, mutta samanlaisia herkkuja leiponut Sari Juhola kertoo laittaneensa väliin suolaista kinuskijäätelöä.

Juholan mukaan yhdestä jäätelöpaketista ja 500 gramman piparkakkutaikinasta saa piparimuotista riippuen noin 12–15 jäätelöä.

– Taivaallisen hyvää ja omasta mielestäni piparia ei tarvitse paistaa ihan "kypsäksi". Kyllä ne parempiin suihin meni nopsaan, Juhola kertoo.

39253490_231838734143800_3429566282465280000_nSari Juhola paistoi ensin piparkakkutaikinan, ja leikkasi sitten piparin ja jäätelön paloiksi piparkakkumuotilla.

"Lapset tykkäsivät niistä kovasti"

Myös Kujalan ja Ruotsalaisen perheessä herkut maistuivat oivallisesti lapsille.

– Meillä syöjät olivat itseni lisäksi 9-, 8- ja 2-vuotiaita, kaikki tykkäsivät. Varmasti teemme näitä toistekin, piparitaikinaa nimittäin jäi vieläkin pakkaseen, Ruotsalainen naurahtaa.

– Lapset tykkäsivät niistä kovasti, ja poika kyseli vielä seuraavana päivänä, josko tehtäisiin niitä lisää. Tytär taas kehitteli ohjetta eteenpäin ja haluaisi ensi kerralla "voidella" piparit ensin Nutellalla ja sitten laittaa vasta jätskin väliin, Kujala selittää.

Mutta onko kyseessä enemmänkin joulu- vai kesäherkku?

– Kyllähän siitä jouluinen tuoksu sisälle tuli, mutta kesäkuumalla jätski maistui. Vähän niin kuin molemmat. En kuitenkaan joulupöytään laittaisi, mutta voisin tarjota jossain kesäjuhlissa, vaikka ihan juhannuksena, Kujala tiivistää.

LUE MYÖS: Uusi jäätelötrendi kasvattanut hurjasti suosiotaan Suomessa – "jäätelö ei enää ole pelkkä jälkiruoka"

Lisää aiheesta:

Tiina yhdisti nerokkaalla tavalla piparitaikinan ja "Snickersin" – hittihän siitä tuli: "Ihan pirun hyvää"Ei enää kuivia sakaroita! Satu keksi nerokkaan tavan tehdä joulutorttuja: "Täytettä saa varmasti jokaisella puraisulla"Tällä idealla hurmaat takuuvarmasti jouluvieraat – Susanna taikoi häikäiseviä macaron-joulukuusia Ulla keksi leipoa piparitaikinasta kuusenmuotoisen kakun – lopputuloksena mielettömän kaunis ja maukas joulun jälkkäriherkku!Syksyn hitti on tässä! Piparin ystäviä hemmotellaan – jäätelöfanit villinneet "huiman suositut" uutuudet vyöryvät kauppoihinInsinööri-Antti keksi täydellisen jälkiruoan piparitaikinasta – paistetut piparipalat jäätelön, suklaakastikkeen ja kanelin kera
JäätelöJouluKesäMakuja
Kirsi Kujala kertoo, että vapaapäivinä hän yleensä tekee lasten kanssa jotakin "ekstraa". Tällä kertaa ne olivat yhdessä leivotut jäätelöpiparit.Kirsi Kujala

Sari Juhola

Tuoreimmat aiheesta

Jäätelö
  • 5.8.17:02
    Ruoka

    Mitä eroa on jäätelöllä ja gelatolla?

  • 25.7.15:38
    Kesä

    Näin nopeasti jäätelö suli 29 asteen helteessä – lopputulos yllättää

  • 21.7.07:40
    Ruoka

    Nestlén jenkkijäätelöihin iso muutos

  • 16.7.11:03
    Helle

    Näitä tuotteita suomalaiset hamuavat helteellä, voivat loppua

  • 16.7.09:15
    Ravitsemus

    Voiko jäätelö olla terveellistä? Ravitsemusterapeutti antaa vinkit kesän herkutteluun