Tekeekö mieli jogurttia? Näin teet sitä kotona!

Kotitekoinen jogurtti valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Näin teet sen itse!

Katso yllä olevalta videolta vinkkejä ruoan säilytykseen.

Jogurtti on mukava aamupala. Allt Om Mat -ruokasivusto kertoo, kuinka teet sitä itse kotona.

Lämpötilojen kanssa pitää olla tarkkana tässä reseptissä, joten ota avuksi lämpömittari.

Kotitekoinen jogurtti

Ainesosat (4 annosta):

4 dl täysmaitoa
2 rkl maitojauhetta
2 rkl luonnonjogurttia, mielellään huoneenlämpöisenä

Lisäksi

mansikoita
kookoslastuja

Valmistusohje:

Laita uuni lämpiämään 60 asteeseen. Lämmitä maito liedellä noin 95-asteiseksi.

Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon maitojauhe. Anna jäähtyä 45-asteiseksi. Sekoita mukaan jogurtti.

Kaada seos purkkeihin tai pieniin lasimukeihin ja peitä kannella tai kelmulla.

Vinkki: Jos et löydä maitojauhetta, voit jättää sen pois, mutta silloin jogurtista tulee löysempää.

Laita purkit kattilaan. Laita sen jälkeen kattilaan vettä noin 2 senttimetrin verran. Veden tulee olla 45-asteista.

Peitä kattila kannella ja laita uuniin. Laita uuni pois päältä ja anna kattilan olla jälkilämmössä noin 6-8 tuntia.

Ota jogurtti uunista ja anna sen viilentyä jääkaapissa. Tarjoile mansikoiden tai kookoslastujen kera.

Lähde: Alltommat.se

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja