Tekeekö mieli jogurttia? Näin teet sitä kotona!
Kotitekoinen jogurtti valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Näin teet sen itse!
Katso yllä olevalta videolta vinkkejä ruoan säilytykseen.
Jogurtti on mukava aamupala. Allt Om Mat -ruokasivusto kertoo, kuinka teet sitä itse kotona.
Lämpötilojen kanssa pitää olla tarkkana tässä reseptissä, joten ota avuksi lämpömittari.
Kotitekoinen jogurtti
Ainesosat (4 annosta):
4 dl täysmaitoa
2 rkl maitojauhetta
2 rkl luonnonjogurttia, mielellään huoneenlämpöisenä
Lisäksi
mansikoita
kookoslastuja
Valmistusohje:
Laita uuni lämpiämään 60 asteeseen. Lämmitä maito liedellä noin 95-asteiseksi.
Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon maitojauhe. Anna jäähtyä 45-asteiseksi. Sekoita mukaan jogurtti.
Kaada seos purkkeihin tai pieniin lasimukeihin ja peitä kannella tai kelmulla.
Vinkki: Jos et löydä maitojauhetta, voit jättää sen pois, mutta silloin jogurtista tulee löysempää.
Laita purkit kattilaan. Laita sen jälkeen kattilaan vettä noin 2 senttimetrin verran. Veden tulee olla 45-asteista.
Peitä kattila kannella ja laita uuniin. Laita uuni pois päältä ja anna kattilan olla jälkilämmössä noin 6-8 tuntia.
Ota jogurtti uunista ja anna sen viilentyä jääkaapissa. Tarjoile mansikoiden tai kookoslastujen kera.
Lähde: Alltommat.se
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan