Tuore parsa on varsinainen terveyspommi, joten parsaa kannattaa popsia kaksin käsin nyt, kun sesonki on parhaimmillaan.
Parsakauden alku on varma kevään merkki. Paras parsasesonki on huhti-toukokuussa, kun Euroopan parsakausi on parhaimmillaan.
Parsa on paitsi herkullista, sillä on myös runsaasti hyviä terveysvaikutuksia.
1. Vitamiinit
Parsa on täynnä terveellisiä ravinteita. Parsa on mainio kuidun lähde, mutta siinä on myös runsaasti A-, C-, E- ja K-vitamiineja sekä kromia.
2. Antioksidantit
Parsa on antioksidanttipitoisuudessaan vihannesten kärkikastia. Antioksidantit auttavat kehoa taistelemaan soluja vahingoittavia vapaita radikaaleja vastaan. Tämä voi auttaa hidastamaan ikääntymisen vaikutuksia.
3. Folaatti
Parsa tekee hyvää myös aivojen terveydelle. Parsassa on vihreiden lehtivihannesten tavoin runsaasti folaattia, joka yhdessä B12-vitamiinin kanssa auttaa pitämään aivot pidempään hyvässä kunnossa.
4. Diureettiset vaikutukset
Parsassa on runsaasti asparagiinia, joka on luonnollinen diureetti. Asparagiini lisää virtsaneritystä ja auttaa kehoa poistamaan ylimääräisiä suoloja. Tämä on hyväksi etenkin turvotuksesta tai korkeasta verenpaineesta ja muista sydänsairauksista kärsiville.
Lähde: Eatingwell.com
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.