Syötkö sinäkin? Suomalaisten mielestä "kaikkein terveellisin liha" – kulutus lähes kaksinkertaistunut 15 vuodessa

shutterstock_260032301
Shutterstock

Tilastot paljastavat, että suomalaiset syövät yhä enemmän broileria. Broileri mielletään myös kaikkein terveellisimmäksi lihaksi. 

Videolla: Oletko jo testannut suomalaisten uutta suosikkibroilerireseptiä? Näin valmistuu lyonin kana. 

Broilerin asema suomalaisten ruokapöydissä on vahva. Tilastot paljastavat, että vuonna 2019 broileria kulutettiin yhteensä noin 136 miljoonaa kiloa. Se on neljä prosenttia enemmän kuin vuonna 2018. Määrä on reilu kolmannes kaikesta Suomessa syödystä lihasta. Broileria syödään helppouden, monikäyttöisyyden ja maukkauden takia. Suomalaiset pitävät vähärasvaista broileria kaikkein terveellisimpänä lihana. Broileriakin terveellisemmäksi miellettään kala. 

Kulutus lähes kaksinkertaistunut 15 vuodessa

Vuonna 2019 broileria tuotettiin Suomessa 131,9 miljoonaa kiloa ja kulutettiin 135,8 miljoonaa kiloa. Tuotanto kasvoi kolme prosenttia ja kulutus neljä prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Kulutus on lähes kaksinkertaistunut viimeisen 15 vuoden aikana.

Kulutuksen kotimaisuusaste oli 86,1 prosenttia. Broilerin osuus lihan kokonaiskulutuksesta oli 32 prosenttia. Tuotanto ja kulutus tilastoidaan luullisena lihana. Syödyn lihan määrä on noin puolet luullisen lihan määrästä.

Valtaosa, peräti 96 prosenttia suomalaista syö lihaa jossain muodossa. Vähintään useamman kerran viikossa lihaa valitsee lautaselleen 81 prosenttia kuluttajista. 

Lihatiedotusyhdistys ry muistuttaa, että Suomessa kasvatettu broileri on turvallista: kasvatuksessa ei käytetä antibiootteja eikä parvissa ole salmonellaa. 

Lähteet: Lihabarometri 2019, TNS Kantar Agri Oy ja Lihan kulutusta ohjaavat tekijät 2019, TNS Kantar Agri Oy / Lihatiedostusyhdistys ry

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja