Legendaariset Fazerin Vihreitä kuulia -makeiset kuuluvat monen suomalaiseen joulunviettoon. Suosikkimakeinen jakaa kuitenkin kansan vahvasti kahtia, Fazerilta kerrotaan.
Videolla: Piparit voi paistaa vohveliraudalla! Katso, miten se onnistuu.
Kuuluvatko Virheät kuulat sinun jouluusi? Monen joulunviettoon toden totta kuuluvat, sillä Fazerin tilastojen mukaan suomalaiset syövät 25 miljoonaa Vihreää kuulaa vuodessa. Herkutteluhuippu on joulun aikaan ja toinen huippusesonki pääsiäisen aikaan.
Jos kaikki suomalaiset söisivät kuulia, niitä menisi Fazerin mukaan henkeä kohden noin neljä ja puoli kappaletta vuodessa. Marmeladi jakaa kansan kuitenkin kahtia, ja jotkut eivät sitä suuhunsa pistä.
Muiden täytyy rakastaa Vihreitä kuulia antaumuksellisesti, sillä heidän suuhunsa uppoaa helposti niidenkin osuus, jotka eivät kuulia nauti.
– Olen seurannut vierestä, kuinka puolen kilon rasiallinen kuulia eli 23 kappaletta häviää ihan hetkessä, kertoo Fazerin Lappeenrannan valmistusyksikön päällikkö Matti Huttunen.
Kuulat ovat jo yli 90-vuotiaita
Fazer aloitti Vihreiden kuulien valmistuksen 1929 Helsingin Tehtaankadulla. Vuosina 1960–1988 kuulat pyörivät Vantaan Fazerilassa, kunnes pääkaupunkiseudun työvoimapulan takia tuotanto siirtyi aivan uuteen tehtaaseen Pohjois-Suomeen.