Syönyt samaa aamupalaa jo 47 vuotta – Hans Välimäellä myös toinen suosikkiruoka: "Sitä on tullut jyystettyä"

kananmuna
Keitetty kananmuna kuuluu Hans Välimäen suosikkiraaka-aineiden joukkoon. Shutterstock

Hans Välimäki paljastaa syöneensä samaa, tarkasti valmistettua aamupalaa lähes koko ikänsä. 

Kananmuna kuuluu keittiömestari Hans Välimäen kertomuksen mukaan niiden raaka-aineiden joukkoon, joihin hän ei kyllästy koskaan. 

– On henkilökohtaisesti olemassa sellaisia asioita, joihin en koskaan kyllästy. Yksi tällainen on aamiaiskananmuna. Keitetty kananmuna 4,5 minuuttisena, Välimäki toteaa.

Välimäki kertoo syövänsä munan mieluiten keitettynä, vaikka hän tykkää kyseisestä raaka-aineesta myös muissa muodoissa. Keittoaika on miehen mukaan tarkka.

– Neljä minuuttia on ehkä pikkaisen hieman löysä, viisi minuuttia on siinä rajamailla, mies kertoo tarkasta keittoajasta. 

– Sitä on tullut syötyä 47 vuotta, joskus enempi, joskus vähempi. Kyllä 2–3 kertaa viikossa tulee syötyä kananmunaa aamulla tai jossain vaiheessa päivää.

Monikäyttöinen muna on globaali raaka-aine

Mieltymys kananmunaa kohtaan kumpuaa Hans Välimäen mukaan ravintola-alan klassisesta koulutuksesta, jossa kananmuna kuuluu peruspilareihin. Kananmunaa käytetään niin jälkiruokiin kuin suurusteena kastikkeisiin. 

Kananmuna on Välimäen mukaan kulmakivi myös aasialaisessa keittiössä, joten kananmunan voidaankin sanoa olevan melko globaali raaka-aine.

– Kananmuna on hieno raaka-aine sen monikäyttöisyyden vuoksi, mutta myös siksi, että se taipuu moneksi.

Toinen asia, johon mies ei kertomansa perusteella kyllästy koskaan, on peruna.

– Sitä on tullut jyystettyä. Ei ole tullut kyllästymisefektiä, Välimäki toteaa. 

***

0:51

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja