Mainos

Hanna Sumari on syönyt samanlaisen aamiaisen vuodesta 2013 – järkyttyi aluksi: "Luuletko todella, että pystyn syömään tämän?"

Hanna Sumari on viime vuosien aikana oppinut ravitsevan aamupalan ja säännöllisen ruokarytmin vaikutuksen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. 

Televisiopersoona, ruokakirjailija ja aamupalafani Hanna Sumari kertoi tammikuussa järjestetyssä aamiaisvallankumous-lehdistötilaisuudessa syövänsä lähes joka aamu saman aamupalan. Sumarin aamupalan yksi tärkeä osa on kaurapuuro marjoilla – joskus hän tosin nauttii sen herkullisen, mustikkapiirakkaa muistuttavan pannupuuron muodossa.

Sumari paljasti tilaisuudessa myös, mitä muuta hänen vakioaamiaiseensa kuuluu. Monipuolisen aamiaisen nauttiminen tuntui aluksi todella haastavalta.

– Havahduin siihen, että oli tullut hieman liikakiloja. Halusin tietysti nopeasti painon pois ja ajattelin, että sehän on todella helppoa: jättää vaan hiilihydraatit pois ja syö enemmän kasviksia, sekä vähärasvaista lihaa. Tämä ei kuitenkaan pitkällä tähtäimellä ole hyvä juttu, koska samalla lähtee myös lihakset. Sitten ei yhtäkkiä jaksa enää koko kuuria ja paino tulee takaisin, Sumari kertoo.

Kuusi ateriaa päivässä – tärkeintä täyttävä aamiainen

Sumari päätti lähestyä asiaa uudella näkökulmalla ja pyysi ammattilaisen apuun. Personal trainer laati naiselle uudenlaisen ruokarytmin: aterioiden ja ruoan välttelyn sijaan ruokahetkiä ilmestyi yhtäkkiä päivään peräti kuusi. 

– Aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala, Sumari luettelee. 

Pienen ja mitättömän puuroaamiaisen sijaan Sumarin oli yhtäkkiä syötävä melkoinen aamupala-annos: Kaurapuuroa ja marjoja, rahkaa ja marjoja, kaksi näkkileipää, kalkkunaa ja vihanneksia. 

–  Lähetin valmentajalle kuvan, että luuletko todella, että pystyn syömään kaiken tämän. Hän vastasin, että "pystyt ja syöt". 

Ja Sumari söi. Aluksi valtavalta näyttävän annoksen syöminen tuntui haastavalta, mutta pian keho alkoi tottua.

– Säännöllinen ruokarytmi käänsi kellon niin, että halusin aamulla sen aamiaisen. Aamulla oli oikeasti nälkä. Nyt olen syönyt lähestulkoon samaa aamiaista vuodesta 2013 saakka, Sumari kertoo. 

Sumari muistuttaa, että aamiaista syödessä "pitää olla hereillä". Unenpöpperössä ruoka ei yleensä maistu. Ravitseva ja täyttävä aamiainen sekä säännöllinen ruokarytmi on naisen mukaan johtanut kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja myös onnistuneeseen painonhallintaan. 

****


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja