Mainos
Mainos

Syö kourallinen manteleita päivässä – terveysvaikutukset voivat yllättää

Manteleiden lisäämisellä ruokavalioon on hyviä terveysvaikutuksia.

Manteleiden syömiselle on nyt toinenkin hyvä syy kuin maku. Uusi Pennsylvanian yliopiston tutkimus nimittäin paljastaa, että manteleiden napostelu lisää hyvän kolesterolin määrää kehossa. Vain kourallinen manteleita päivässä lisää hyvän HDL kolesterolin määrää, ja samalla vähentää huonoa kolesterolia kehossa. Aiemmat tutkimukset paljastavat, että huonon kolesterolin vähentyminen kehossa laskee sydänsairauksien riskiä.

Tutkimuksessa verrattiin kolesteroliarvoja 48 ihmiseltä, joilla oli kaikilla korkeat huonon kolesterolin eli LDL kolesterolin arvot. Toinen ryhmä söi päivittäin kourallisen kokonaisia manteleita, kun toinen ryhmä söi banaanimuffinin. Veriarvoja tarkkailtiin kahden kuuden viikon tutkimusjakson alussa ja lopussa.

Tulokset paljastavat, että vain 43 grammaa manteleita päivässä parantaa hyviä kolesteroliarvoja merkittävästi. HDL kolesterolin määrä kasvoi tuloksien mukaan jopa 19 prosenttia.

Tutkijat uskovat, että manteleiden lisäämisellä monipuoliseen ruokavalioon voi olla monenlaisia terveysvaikutuksia. Mantelit sisältävät myös paljon hyviä rasvoja, E-vitamiinia ja kuituja.

Lähde: Daily Mail

***

Katso, miksi kolesteroli on tärkeää saada aisoihin!


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja