Syö kourallinen manteleita päivässä – terveysvaikutukset voivat yllättää
Manteleiden lisäämisellä ruokavalioon on hyviä terveysvaikutuksia.
Manteleiden syömiselle on nyt toinenkin hyvä syy kuin maku. Uusi Pennsylvanian yliopiston tutkimus nimittäin paljastaa, että manteleiden napostelu lisää hyvän kolesterolin määrää kehossa. Vain kourallinen manteleita päivässä lisää hyvän HDL kolesterolin määrää, ja samalla vähentää huonoa kolesterolia kehossa. Aiemmat tutkimukset paljastavat, että huonon kolesterolin vähentyminen kehossa laskee sydänsairauksien riskiä.
Tutkimuksessa verrattiin kolesteroliarvoja 48 ihmiseltä, joilla oli kaikilla korkeat huonon kolesterolin eli LDL kolesterolin arvot. Toinen ryhmä söi päivittäin kourallisen kokonaisia manteleita, kun toinen ryhmä söi banaanimuffinin. Veriarvoja tarkkailtiin kahden kuuden viikon tutkimusjakson alussa ja lopussa.
Tulokset paljastavat, että vain 43 grammaa manteleita päivässä parantaa hyviä kolesteroliarvoja merkittävästi. HDL kolesterolin määrä kasvoi tuloksien mukaan jopa 19 prosenttia.
Tutkijat uskovat, että manteleiden lisäämisellä monipuoliseen ruokavalioon voi olla monenlaisia terveysvaikutuksia. Mantelit sisältävät myös paljon hyviä rasvoja, E-vitamiinia ja kuituja.
Lähde: Daily Mail
***
Katso, miksi kolesteroli on tärkeää saada aisoihin!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa