Syksyiset herkut, jotka auttavat polttamaan rasvaa – syötkö jo näitä?
Tietyillä ruoka-aineilla on vaikutuksia, jotka voivat auttaa nopeuttamaan ruoansulatusta ja parantaa rasvan palamista kehossa.
Syksy on useiden ruoka-aineiden parasta sesonkiaikaa. Ota selvää, mitä syksyisiä herkkuja kannattaa syödä, mikäli tavoitteena on laihtua.
Bataatti
Laihduttajalle syksyinen juuresosaston herkku, bataatti, sopii erityisen hyvin. Bataatit sisältävät paljon laihduttajalle tärkeää kuitua, joka auttaa pitämään näläntunteen loitolla. Bataateissa on myös hormonia, joka auttaa pitämään verensokeriarvot erityisen vakaina.
Kaneli
Kaneli on yksi syksyisimmistä mausteista ja moni aloittaakin tämän mausteen käytön jo varhain ennen joulua. Kaneli sopii loistavasti muuallekin kuin leivonnaisiin, sillä kaneli auttaa hidastamaan ruoan sulamista, jolloin tunne kylläisyydestä säilyy pidempään. Kanelin on niin ikään todettu tasoittavan verensokeria.
Päärynä
Syksyllä ja talvella kauppojen vihannesosastoilla on tarjolla paljon päärynöitä ja rasvanpoltosta haaveilevan kannattaa ottaa tästä kaikki irti. Päärynän sisältämä pektiini on liukenevaa kuitua, joka saa olon tuntumaan täydemmältä ja kylläiseltä.
Greippi
Syksyinen sitrushedelmä, greippi, on oikeaa rasvanpolttajan superruokaa ominaisuuksiensa vuoksi. Greipin sisältävät liukenevat kuidut pitävät näläntunteen loitolla pidempään. Greippiä on helppo lisätä ruokavalioon pilkkomalla sitä esimerkiksi salaattien joukkoon.
Tumma suklaa
Tumman suklaan sisältämät kofeiini ja katekiini vauhdittavat ruoansulatusta ja auttavat siksi polttamaan myös rasvaa. Tästä syystä tumma suklaa voi auttaa painonhallinnassa, mutta vain, jos sitä nautitaan kohtuullisia määriä.
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan