Mainos

Jääkaapistasi voi löytyä yllättäviä rasvanpolttajia! Asiantuntijat paljastavat parhaat laihdutusruoat

Keittiöstäsi saattaa löytyä yllättäviä apukeinoja ylimääräisten kilojen karistamiseen. Daily Mail pyysi kahta ravitsemusasiantuntijaa, Elouise Bauskista ja Marilyn Glenvilleä listaamaan rasvanpolttoa tehostavia ruokia. 

Haluatko saada kalorit palamaan mahdollisimman tehokkaasti? Kiinnitä huomiota ruokavalioosi. Tietyt ruoka-aineet tehostavat merkittävästi kaloreiden palamista. 

Kaneli

Kaneli voi auttaa tasapainottamaan verensokeria, mikä puolestaan auttaa pitämään kylläisyydentunteen pidempään. Kaneli edesauttaa myös ruoansulatuksen normaalia toimintaa.

Chili

Tulinen chili pistää hikoilemaan, mutta tiesitkö, että se myös edesauttaa kaloreiden palamista? Kalorinpolton lisäksi chilistä voi olla apua myös toisella tavalla: tutkimuksissa on todettu, että chili saattaa myös hillitä ruokahalua.

Kvinoa

Kvinoa sisältää vähemmän hiilihydraatteja ja enemmän proteiinia kuin esimerkiksi vehnästä tehty pasta. Se sisältää myös tarpeellisia mineraaleja ja hivenaineita. Osana monipuolista ateriaa kvinoa auttaa tasapainottamaan verensokeria, joten se onkin hyvä vaihtoehto lautaselle esimerkiksi perunan tai pastan tilalle.

Kahvi

Kahvista voi olla hyötyä laihduttajalle, sillä kofeiini kiihdyttää aineenvaihduntaa tutkimusten mukaan jopa 3–11 prosentilla, mikä puolestaan tehostaa painonpudotusta. Kofeiinin on todettu myös kiihdyttävän rasvanpolttoa jopa parhaimmillaan jopa 29 prosentilla. Ilmiö kuitenkin tasaantuu, kun keho tottuu kofeiiniin.

Vihreä tee

Kahvin lisäksi myös vihreää teetä kannattaa nauttia säännöllisesti, jos haluaa ottaa kaikki apukeinot käyttöön laihtumisen vauhdittamiseksi. Vihreä tee sisältää runsaasti antioksidantteja, joista tehokkain on aineenvaihduntaa nopeuttava EGCG. Yksinkertaistettuna vihreän teen sisältämät ravintoaineet lisää niiden hormonien määrää, jotka käskevät rasvasoluja hajoamaan.

Kananmunat

Täydellinen proteiininlähde kananmuna auttaa pitämään verensokerin tasaisena, mikä puolestaan on yksi painonpudotuksen salaisuuksista. Kananmuna auttaa myös pitämään kylläisyydentunnetta yllä pidempään ja saa siten syömään määrällisesti vähemmän ruokaa. Kananmuna sopii hyvin esimerkiksi aamiaisen proteiininlähteeksi.

Tumma riisi

Valkoinen riisi kannattaa vaihtaa tummaan monestakin syystä. Ensinnäkin tumma riisi on ravitsemuksellisesti parempaa kuin valkoinen versio. Se sisältää enemmän kuitua, proteiinia ja muita ravintoaineita. Myös tumman riisin glykeeminen indeksi on valkoista riisiä matalampi, mikä saa verensokerin pysymään tasaisempana.

Mantelit

Mineraaleja ja vitamiineja runsaasti sisältävät mantelit ovat laihduttajan täydellinen välipala. Mantelit sisältävät runsaasti pehmeitä, terveellisiä rasvoja sekä proteiinia, jotka molemmat auttavat pitämään nälän poissa pidempään. 

Lähde: Daily Mail

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja