Sushikokki ihastuttaa taidoillaan: Saattaa rakentaa yhtä annosta monta tuntia

SUSHIKENGÄT
Shutterstock / Toisen kuvan lähde Instagram

Sanonta siitä, ettei ruoalla saa leikkiä, alkaa olla aikansa elänyt. Ainakin jos katsoo näitä uskomattomia sushipaloja, joita Italiassa asuva kokki askartelee.

Sushi-innostus ei ota laantuakseen ja suomalaisissa kotikeittiöissäkin keitetään jo tottuneesti riisipuuron sijaan riisiä makeihin ja nigireihin. Täysin omaa luokkaansa ulkonäöllisesti ovat kuitenkin nämä Milanossa vaikuttavan sushikokki Yujia Hun uskomattomat taidonnäytteet.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hu saattaa viettää tuntikausia saadakseen yhden sushipalan valmiiksi, mutta syy on selvä. Nuori kokki on innostunut muotoilemaan raa’ asta kalasta ja riisistä muun muassa pikkutarkoin yksityiskohdin varusteltuja koripallokenkiä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Taidekoulussa aiemmin opiskellut Hu jätti opinnot kesken työskennelläkseen vanhempiensa sushiravintolassa ja keksi käyttää ruokaa hyväksi myös taideprojekteissaan. Nyt hänen NBA:n superstarojen kenkiä esittävät sushinsa herättävät huomiota ympäri maailmaa.

Lähteet: UPI, Time

***

Jos lenkkitossujen mutoilu riisistä tuottaa vaikeuksia, voi aloittaa helpommalla lautasliinaniksillä ja harjoittaa kädentaitojaan. Katso ohje videolta.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!