Poke-villitys, josta et ole vielä kuullutkaan! Trendikkäät kaupunkilaiset postaavat kuvia someen

poke
Havaijilainen ruoka on nyt trendikästä. Shutterstock

Hyviä uutisia sushin ja cevichen ystäville! Maailmaa valloittaa nyt uudenlainen, raa’asta kalasta tehty herkku.

Poke, havaijilainen ruokalaji koostuu marinoidusta kalasta, soijapohjaisesta kastikkeesta sekä riisistä ja muista lisukkeista, kuten tuoreista yrteistä, avokadosta ja seesaminsiemenistä. Poke on noussut hurjaan suosioon etenkin Los Angelesissa ja New Yorkissa, ja nyt herkku nostaa suosiotaan myös Briteissä, jossa Pret a Manger -ketju sekä australialaiskokki Bill Garnerin ravintolat ovat ottaneet poken listoilleen.

Yleensä poke tehdään kalasta, mutta käytännössä mikä tahansa käy, mitä tulee poken raaka-aineisiin. Jopa kalan voi korvata ruokalajissa esimerkiksi sienillä tai punajuurella.

Pokea vie eteenpäin Isossa-Britanniassa myös Celia Farrarin ja Guy Jacksonin pop-up-ruokapaikka, joka kiertää Lontoon toreja ja yksityistilaisuuksia.

– Koska kala on marinoitu ja koristeltu erilaisin maustein, se on helposti lähestyttävämpi ruokalaji kuin sushi. Lisäksi annoksen muut osat ovat muunneltavissa, Farrar kertoo.

Los Angelesissa pokesta on tullut niin suosittu ilmiö, että ravintoloitsijat brändäävät ravintoloitaan poke-paikoiksi pysyäkseen trendin perässä. 

Lähde: Independent

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja