Kyllästyttääkö perinteinen uunilohi? Kokeile näitä kolmea herkullista reseptiä – tarvitset vain kolme ainesosaa
Päivitä perinteinen uunilohiresepti tuoreeseen versioon! Makua lohi saa esimerkiksi hunajasta ja sinapista, inkivääristä ja soijasta tai sitruunasta ja yriteistä.
Kokeile myös ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta, katso resepti ja ohjeet yllä olevalta videolta!
Uunilohi on monille suomalaisille tuttu arkiruoka, eikä syyttä – lohen sisältämät omega-3 -rasvahapot ovat tärkeitä terveydelle ja uunissa kala syntyy todella nopeasti ja helposti.
Jos tavalliseen sitruunapippurin, kermaviilin ja tillin yhdistelmään alkaa kyllästyä, kannattaa kokeilla uusiakin makuyhdistelmiä. The Kitchn-julkaisu jakaa kolme reseptiä, joihin jokaiseen tarvitset vain kolmea ainesosaa kalan sekä suolan ja pippurin lisäksi.
Kaikki reseptit on suunniteltu kahdelle ihmiselle, mutta jos syöjiä on enemmän, voi ainesosamääriä tuplata helposti.
Uunilohi hunajalla ja dijon-sinapilla, kahdelle
1 teelusikallinen hunajaa
1 teelusikallinen dijon-sinappia
1 teelusikallinen omenaviinietikkaa
2 reilun 100 gramman lohifileetä
Suolaa ja pippuria
(Persiljaa tarjoiluun)
Valmistus
Sekoita hunaja, dijon-sinappi sekä omenaviinietikka tasaiseksi kastikkeeksi. Leivitä se lohifileiden päälle. Mausta kalat vielä suolalla ja pippurilla.
Paista uunipellillä 220 asteessa 12–14 minuuttia, tai kunnes lohi murenee helposti haarukalla. Tarjoile halutessasi tuoreen persiljan kanssa.
Inkivääri-soijalohi pannulla, kahdelle
Reilu loraus oliiviöljyä
2 reilun 100 gramman lohifileetä
1 teelusikallinen hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 ruokalusikallinen soijakastiketta
Kevätsipulia
Suolaa ja pippuria
Valmistus
Kaada paistinpannulle reilu loraus oliiviöljyä ja kuumenna pannu keskilämmöllä. Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla. Paista kaloja noin neljän minuutin ajan pannulla nahkapuoli ylöspäin. Käännä lohet ympäri ohuen lastan avulla, ja lisää niiden päälle hienonnettua tuoretta inkivääriä sekä lusikallinen soijakastiketta.
Paista kaloja vielä 3–5 minuuttia. Kun lohi murenee helposti haarukan avulla, voit siirtää kalan pois levyltä. Lisää päälle vielä pilkottua kevätsipulia.
Sitruuna-yrittilohi, kahdelle
2 reilun 100 gramman lohifileetä
Nokare voita
Yksi oksa tuoretta yrittiä (esimerkiksi timjamia, rosmariinia, tilliä, rakuunaa tai näiden sekoitusta)
Kourallinen sitruunan siivuja
Lisäksi pergamenttipaperia valmistukseen
Valmistus
Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla. Aseta kalat suorakulmion muotoiselle permanenttipaperin palalle. Levitä kalojen päälle nokare voita, hienonnettu oksa valitsemaasi yrttiä sekä kourallinen sitruunan siivuja.
Taittele pergamenttipaperi tiukaksi paketiksi kalojen ympärille ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia, tai kunnes kala hajoaa helposti haarukalla.
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa