Päivitä perinteinen uunilohiresepti tuoreeseen versioon! Makua lohi saa esimerkiksi hunajasta ja sinapista, inkivääristä ja soijasta tai sitruunasta ja yriteistä.
Kokeile myös ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta, katso resepti ja ohjeet yllä olevalta videolta!
Uunilohi on monille suomalaisille tuttu arkiruoka, eikä syyttä – lohen sisältämät omega-3 -rasvahapot ovat tärkeitä terveydelle ja uunissa kala syntyy todella nopeasti ja helposti.
Jos tavalliseen sitruunapippurin, kermaviilin ja tillin yhdistelmään alkaa kyllästyä, kannattaa kokeilla uusiakin makuyhdistelmiä. The Kitchn-julkaisu jakaa kolme reseptiä, joihin jokaiseen tarvitset vain kolmea ainesosaa kalan sekä suolan ja pippurin lisäksi.
Kaikki reseptit on suunniteltu kahdelle ihmiselle, mutta jos syöjiä on enemmän, voi ainesosamääriä tuplata helposti.
Uunilohi hunajalla ja dijon-sinapilla, kahdelle
1 teelusikallinen hunajaa

