1:01

Salaatin voi saada säilymään yli kuukauden jääkaapissa: "Edelleen tuore ja rapea"

TikTokissa leviää nyt niksi, jolla saa väitetysti salaatin säilymään rapeana jääkaapissa jopa yli kuukauden, kertoo brittilehti The Sun. Jos tämä kuulostaa liian radikaalilta, salaatin käyttöikää voi pidentää myös kevyemmin keinoin.

Videolla: Joko kuulit "porkkanaelvytyksestä"? Testasimme, voiko nuhistuneen porkkanan saada tuoreeksi. 

Floridalaisnainen kertoo TikTokissa niksistä, jonka avulla hän sai väitetysti salaatin säilymään jääkaapissa tuoreen rapeana peräti kuuden viikon ajan. Naisen mukaan niksiin ei tarvita muuta kuin kannellinen purkki ja purkillinen kylmää vettä. 

Jos video ei näy, katso se täältä.

– Tämä on mainio tapa pitää salaatti hyvänä ja tuoreena. Upota salaatti veteen ja se voi säilyä jääkaapissa jopa kuukauden. Lehdet ovat edelleen rapeita. Ota salaatit jääkaapista ja valuta vedet pois, Lama-niminen nainen neuvoo hitiksi nousseella videollaan. 

Lama esitteli omaa salaattiaan helmikuun 21. päivä. Hän oli aiemmalla, tammikuun 10. päivä julkaistulla videollaan näyttänyt, kuinka laittaa salaatin vedessä jääkaappiin.

– No niin, on mennyt heittämällä yli kuukausi ja tässä on se salaatti, jonka näytin teille aiemmin. Edelleen tuore ja rapea, Lama sanoo ja jatkaa vielä:

– Eihän kukaan tietenkään halua säilyttää salaattia kuukautta huvin vuoksi, mutta tämä on hvä idea, jos lähdet lomalle tai pois kotoa muutamaksi viikoksi. Voit palata kotiin ja sinua odottaa edelleen tuore salaatti. 

Niksissä pn kuitenkin yksi selkeä kompastuskivi: jotta salaatti säilyi kuukauden päivät, Lama vaihtoi purkissa olevan veden säännöllisin väliajoin. Brittilehti The Sunin mukaan salaatin käyttöikää voi joka tapauksessa hieman pidentää upottamalla sen veteen.

Näin salaatti säilyy rapsakkana ainakin yli viikon

Jos floridalaisnaisen niksi kuulostaa liian rajulta, on olemassa myös kevyempiä keinoja salaatin rapsakkana pitämiseen.

Aloita pesemällä salaatti jääkylmässä vedessä. Voit laittaa veden joukkoon jopa jääpaloja. Ravistele salaatinlehdistä ylimääräinen vesi pois ja kääri ne sen jälkeen talouspaperiin. Laita paperiin käärityt salaatinlehdet suljettavaan pussiin jääkaapin vihanneslokeroon. 

Tällä tekniikalla salaatin saa säilymään tuorean rapsakkana ainakin yli viikon. 

Lähde: The Sun

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja