Supermarketin loistava oivallus – uudenlaista salaattitiskiä hehkutetaan ympäri maailmaa

salaatti,-pasta, älä heitä ruokaa roskikseen
Moni syö lounaalla mielellään salaatin. Shutterstock

Uusiseelantilainen supermarket niittää huomiota sosiaalisessa mediassa ympäri maailmaa uudenlaisen salaattitiskinsä ansiosta.

Salaattibaarit kovassa nousussa ympäri maailmaa, ja myös Suomessa useissa ruokakaupoissa on nykyään salaattibaareja, joista voi valita suosikkitäytteitään omatoimisesti. Uudessa-Seelannissa The New World -supermarketketjun myymälöissä ajatus salaattibaarista on viety entistä pidemmälle.

Salaattia irtokarkkihyllystä

Hamiltonissa ja Taurangassa, Uudessa-Seelannissa sijaitsevissa ruokakaupoissa salaattitarpeita on tarjolla asiakkaille samanlaisessa hyllyssä kuin irtokarkkeja – valmiiksi pilkottuina. Ajatus on salaattibaareista tuttu: jokainen voi valita lautaselleen juuri niitä raaka-aineita – ja juuri niin paljon – kuin itse haluaa.

Hamiltonilaisen The New World -supermarketin omistaja Chris Grace kertoo, että salaattibaari vastaa hyvin monenlaisten asiakkaiden tarpeisiin. Grace on hyvillään siitä, että irtomyyntinä myytyjen raaka-aineiden ostaminen vaikuttaa todennäköisesti suotuisasti jätteen määrän vähentymiseen, kun kerralla ei tarvitse ostaa suurta määrää tiettyä raaka-ainetta.

– Tästä voidaan valita kutakin erilaista raaka-ainetta tasan oman tarpeen mukaan: valitsi sitten sieniä, kesäkurpitsaa, kurkkua tai jotain muuta. Toinen asia on se, että enää ei tarvitse myöskään vaivautua pilkkomaan esimerkiksi kurpitsoja tai kukkakaalia, Grace toteaa.

Kaikki vihannekset myydään salaattitiskissä hieman yli kuuden euron kilohintaan. Kaikki tuotteet vaihdetaan kokonaan kolmen päivän välein.

Lähde: Mashable.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja