Mainos

Oletko hoksannut? Mikael vinkkaa nerokkaan tavan käyttää pastaa: "Tajusin sen kaupassa, kun näin putkispagettia"

Altian baarimestari Mikael Karttunen ei enää käytä muovisia pillejä drinkeissään. Hänen mukaansa cocktailit voi aivan hyvin nauttia ilman pilliäkin, mutta jos sellaista haluaa välttämättä käyttää, kannattaa koukata kotiin kaupan pastaosaston kautta.

Ylläolevalla videolla pastapillejä hankasalmelaisravintolassa.

Vastuullisuus ja ekologisuus näkyy nyt vahvasti myös juomabisneksessä. Baareissa pyritään entistä tarkemmin hyödyntämään raaka-aine kuin raaka-aine sataprosenttisesti, samalla kun baaritarvikkeissa on luovuttu kertakäyttökulttuurista.

Monet juoma-alan ammattilaiset ovat myös luopuneet muovisten pillien käytöstä cocktaileissaan. Näin on tehnyt myös Altiaa edustava baarimestari Mikael Karttunen. Sen sijaan Mikael kertoo siirtyneensä todelliseen ekovaihtoehtoon: kotimaiseen pastapilliin. 

– Tajusin sen kaupassa kävellessäni, kun näin pastahyllyllä putkispagettia. Ihan hämmennyin, että tämähän on ihan täydellinen. Ja vielä suomalaista spagettia! Ei tarvitse roudata ulkomailta, Mikael kertoo. 

Pastapillejä käytetään myös muualla maailmassa, erityisesti pastaruokien synnyinmaassa Italiassa. Monet valmistajat tekevätkin nykypäivänä jo erikseen erityisesti juomistarkoituksiin suunniteltuja pastapillejä. Tavallista putkispagettia ostaessa saattaa kuitenkin säästää hieman rahaa verrattuna brändättyihin pastapilleihin. 

Pastapillejä käytössä myös suomalaisravintoloissa

MTV Uutiset kertoi jo viime helmikuussa

Hankasalmella sijaitsevasta ravintolasta, jossa muovipillien sijaan on otettu käyttöön putkispagettipillit. Ravintolan omistaja Valtteri Tynkkynen kertoi tuolloin saaneensa ajatuksen Äänekoskella baaria pyörittävän kaverinsa ideasta. Tynkkysen mukaan pastapilli ei pehmene käytössä, vaikka niin voisi kuvitella

– Lämpimiin juomiin ei yleensä pilliä laitetakaan. Itse kun kokeilin näitä, niin ohimennen söin ne. Se oli kiva pikku välipala. Bloody Maryn kanssa melkein kuin pasta-annos, Tynkkynen kertoi. 

Myös Tynkkynen mainitsi pastapillien eduksi sen, että niitä ei tarvitse tilata tukusta, vaan voi hakea marketin pastahyllyltä. 

– Näitä on käsittääkseni ollut Suomessa myynnissä jo ennen spagettia. Makaronivelliä syöneet ikäluokat varmaan muistavat tuotteen.


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja