Altian baarimestari Mikael Karttunen ei enää käytä muovisia pillejä drinkeissään. Hänen mukaansa cocktailit voi aivan hyvin nauttia ilman pilliäkin, mutta jos sellaista haluaa välttämättä käyttää, kannattaa koukata kotiin kaupan pastaosaston kautta.
Ylläolevalla videolla pastapillejä hankasalmelaisravintolassa.
Vastuullisuus ja ekologisuus näkyy nyt vahvasti myös juomabisneksessä. Baareissa pyritään entistä tarkemmin hyödyntämään raaka-aine kuin raaka-aine sataprosenttisesti, samalla kun baaritarvikkeissa on luovuttu kertakäyttökulttuurista.
Monet juoma-alan ammattilaiset ovat myös luopuneet muovisten pillien käytöstä cocktaileissaan. Näin on tehnyt myös Altiaa edustava baarimestari Mikael Karttunen. Sen sijaan Mikael kertoo siirtyneensä todelliseen ekovaihtoehtoon: kotimaiseen pastapilliin.
– Tajusin sen kaupassa kävellessäni, kun näin pastahyllyllä putkispagettia. Ihan hämmennyin, että tämähän on ihan täydellinen. Ja vielä suomalaista spagettia! Ei tarvitse roudata ulkomailta, Mikael kertoo.
