Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Superleipurit Linnea ja Zanni paljastavat pahimman virheen, jonka voit tehdä täytekakun kanssa: "Kaikki menee silloin pieleen"

0:54Pahimmat mokat, jotka voit tehdä täytekakun leipomisen kanssa
Julkaistu 06.11.2020 10:11

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Marraskuussa starttaavan uuden Koko Suomi leipoo -tuotantokauden kilpailijat vierailivat Viiden jälkeen -ohjelmassa isänpäivän kynnyksellä ja paljastivat parhaat vinkkinsä täytekakun leivontaan.

Yllä olevalla videolla Linnea ja Zanni kertovat pahimman täytekakkuvirheen.

Pian alkavan Koko Suomi leipoo -ohjelman kisaajat, superleipurit Linnea Weckström ja Zanni Azizi antoivat omat vinkkinsä täytekakun leivontaan Viiden jälkeen -ohjelmassa torstaina. 

Koko Suomi leipoo MTV3-kanavalla 16.11. kello 20 alkaen

Molemmat leipurit olivat yhtä mieltä siitä, että täytekakun leivonta kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. 

– Semmoinen niksi, että kannattaa kananmunat ja sokeri vaahdottaa todella hyvin. Varaa aikaa ja tee pohja jo edellisenä päivänä. Silloin kakun leikkaaminen on helpomaa, Zanni Azizi sanoi.

– Tee pohja jo vaikka kolme päivää etukäteen mieluummin, Linnea Weckström lisäsi. 

Näin parannat täytekakkua entisestään

Zanni antoi myös vinkkejä täytekakun maun parantamiseen: esimerkiksi sitrushedelmien kuoria hyödyntämällä voi tuoda kakkuun kaivattua raikkautta.

LUE MYÖS: Sam tilasi "ammattilaisleipuri Emmalta" 55 euron syntymäpäiväkakun – lopputulos kauhistuttaa: "Haluan varmistaa, ettei näin käy muille"

– Jos haluaa sen sijaan tekstruuria,  niin voi laittaa paahdettuja pähkinöitä täytteeseen kakun väliin. Olen myös ehdottomasti sitä mieltä, että kannattaa itse tehdä hilloja. Ne voi maustaa haluamallaan tavalla, Zanni vinkkasi.

Kaksikolta kysyttiin myös pahinta virhettä täytekakun valmistuksessa ja Linnealla oli tähän selkeä vastaus. Vastauksen voit katsoa yllä olevalta lyhyeltä videolta. 

– Kaikki menee silloin pieleen, Linnea perusteli. 

Mitä kermaa kakkuun kuuluu laittaa? Mikä on pahin virhe, minkä voi täytekakun tekemisessä tehdä? Katso alta Zannin ja Linnean koko haastattelu:

8:09Koko Suomi leipoo -kilpailijoiden täytekakkuvinkit: Älä koskaan käytä tällaista kermaa

LUE MYÖS: Koko Suomi leipoo palaa – tutustu uuden kauden kilpailijoihin

Lisää aiheesta:

Voiko hääkakun leipoa itse? Ammattilainen kertoo, mitä kakun valinnassa kannattaa ottaa huomioonSalainen ainesosa täydellisiin korvapuusteihin – kondiittori Markus Hurskaisen kikka: "Mieletöntä makua pulliin"Salainen ainesosa täydellisiin korvapuusteihin – huippukondiittori Markus Hurskaisen kikka: "Mieletöntä makua pulliin"Arja lisää tiikerikakun joukkoon yhden ainesosan – täydellisen suklainen lopputulos: "Se herkumpi versio"Miten tehdään onnistunut täytekakku? Älä missään nimessä ainakaan käytä tätä kermaaPirjo Nuotio paljastaa täydellisen taatelikakun reseptin – ja siihen liittyy legendaarinen tarina: "Kerron sen piruuttani"
RuokaViiden jälkeenLeivontaIsänpäiväMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • Eilen11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • Eilen06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?