Superhyvä ja helppo broileriresepti: Kaiken kruunaa muutaman ainesosan koukuttava marinadi

kana-ananas varras
Shutterstock

Jos kesälomasuunnitelmiisi ei sisälly visiitti trooppiselle saarelle, voit koittaa päästä tunnelmaan grillauksen kautta.

Tropiikin innoittamissa grillivartaissa yhdistyy herkullinen kana ja makea ananas. Vartaat valmistuvat nopeasti ja kahden ainesosan marinadikin on superhelppo. Hunaja antaa teriyakikastikkeelle hieman makeamman vivahteen ja yhdessä ne karamellisoivat vartaat ihanan maukkaiksi.

Vartaiden valmisteluun menee noin 45 minuuttia, jotta ne ehtivät marinoitua kunnolla. Reseptistä riittää syötävää neljälle hengelle.

Ananas-kanavartaat (4 annosta)

reilu 1 dl teriyakikastiketta
2 rkl hunajaa
2 isohkoa broilerin rintaleikettä
1 oranssi paprika
1 keskikokoinen ananas
varrastikkuja

Kuumenna grilli melko kuumaksi. Pilko kana, paprika ja ananas vartaaseen sopiviksi palasiksi (noin 2 cm).

Sekoita teriyakikastike ja hunaja keskenään. Aseta pilkotut kana, paprika ja ananas suureen astiaan tai suljettavaan pakastepussiin. Kaada kanan ja kasvisten päälle puolet marinadista. Sekoita kunnes marinadi on levinnyt tasaisesti. Säästä loppu kastike vartaiden kypsennysvaiheeseen. Anna ainesten marinoitua puoli tuntia ennen kypsentämistä.

Jos käytät puisia varrastikkuja, muista liottaa niitä vedessä ennen grillaamista!

Pujota kana, paprika ja ananas vuorollaan varrastikkuihin. Aseta vartaat grilliin ja kypsennä kannen alla noin 6–7 minuuttia kummaltakin puolelta. Valele vartaita välillä kastikkeella.

Tarjoile vartaat välittömästi esimerkiksi Feta-couscoussalaatin kanssa.

Lähde: The Kitchn  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat