Pääsiäinen on perinteisesti aikaa, jolloin grillit kaivetaan esiin säästä riippumatta. HKScanin toteuttaman tutkimuksen mukaan pääsiäisenä suomalaisten grilleissä tiriseekin noin kuusi miljoonaa grillimakkaraa.
Aurinkoinen ja lämpenevä sää saa monet suomalaiset innostumaan yhä enemmän ruoanlaitosta ulkona. HKScanin toteuttamassa kansallisessa grillauskyselyssä kysyttiin suosituinta grillattavaa, ja tulos oli selvä. Tutkimuksen mukaan makkara on ylivoimaisesti suosituin grillattava, ja tutkimuksen mukaan pääsiäisenä grilliin päätyy noin kuusi miljoonaa grillimakkaraa.
– Kun yhdistetään pääsiäinen, grillaus, makkaran suuri suosio ja myyntiluvut, niin pakko todeta, että grillimakkarasta on tullut yksi pääsiäisen perinneherkuista, HKScanin Suomen markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo kertoo.
Tutkimuksen mukaan joka neljäs grillaaja valitsee perinteisten grilliamakkaroiden tilalle tai kaveriksi yhä useammin viime kesänä toden teolla itsensä läpi lyöneitä raakamakkaroita.
Tästä hittiherkuksi ja keväällä ajankohtaisesta parsasta saa loihdittua hiukan juhlallisemmankin herkun pääsiäispöytään HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminahon ohjeella.