Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Superhelppo tapa hyödyntää joulukinkun jämät: Tuttu mausteseos yllättää!

0:59Joulukinkkutacot – helppo tapa hyödyntää kinkun jämät
Julkaistu 27.12.2019 08:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Vieläkö jääkaapistasi löytyy joulukinkun rippeitä? Kokkaa niistä viikonlopun kunniaksi herkulliset kinkkutacot.

Kerroimme aiemmin, miten joulukinkun jämistä voi valmistaa herkullista karamellipossua. Nyt hypätään aasialaisista mauista sulavasti tex-mexiin: joulukinkku sopii nimittäin mainiosti myös tortillojen ja tacojen täytteeksi. 

Tacomausteseosta kinkulle

Joulukinkkutacojen resepti on yksinkertainen: kinkkuviipaleet pilkotaan ja paistetaan pannulla öljyssä tacomausteseoksella höystettynä. Sen jälkeen voit täyttää tacot haluamillasi täytteillä.

Videolla HKScanin tuotekehityskokki Joni Rouvali täyttää joulukinkkutacot tomaatti-maissisalsalla ja avokadokastikkeella. 

Täytteissä voi käyttää luovuutta ja hyödyntää jääkaapin sisältöä monipuolisesti. 

Avokadokastike kinkkutacojen täytteeksi:

2 kpl kypsää avokadoa
1 prk creme fraichea
1 valkosipulinkynsi
½ limen mehu
suolaa
mustapippuria

Aja sauvasekoittimella sileäksi avokado, valkosipuli ja limen mehu. Sekoita joukkoon lusikalla creme fraiche, suola ja mustapippuri.

Lisää aiheesta:

Kokeile kesän herkullisinta lisuketta: Tämä on sinulle, jos rakastat pekoniaJärisyttävän hyvä majoneesi, jota söisi vaikka sellaisenaan – "lautanen tekisi mieli nuolla puhtaaksi"Croque Monsieur - joulun tähteiden herkkusijoituspaikkaUskomatonta, mutta totta: Yllättävä raaka-aine tekee kinkun kastikkeesta herkullisempaa Tämä helppo herkku vie kielen mennessään: Nerokas käyttötapa bataatilleRuotsalainen klassikko: Tämä "herkku" vie krapulan mennessään
RuokaJouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:45
    Leivonta

    Lettuohje, jonka kaikki haluavat: Mäkisen mummon prätsykät hurmaavat

  • Eilen08:52
    Linnut

    Kaunis Astoria on vaarassa jäädä ikisinkuksi – ei siedä rottia

  • 23.11.17:25
    Huomenta Suomi

    Jäikö tortillalettuja yli? Tinsku vinkkaa käyttötavan, jota et ehkä ole hoksannut

  • 23.11.15:30
    Syömishäiriöt

    Mitä tehdä, kun ruokahalu muuttuu ruokahälyksi?

  • 22.11.18:01
    Liha

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?