Mainos

Superhelppo tapa hyödyntää joulukinkun jämät: Tuttu mausteseos yllättää!

Vieläkö jääkaapistasi löytyy joulukinkun rippeitä? Kokkaa niistä viikonlopun kunniaksi herkulliset kinkkutacot.

Kerroimme aiemmin, miten joulukinkun jämistä voi valmistaa herkullista karamellipossua. Nyt hypätään aasialaisista mauista sulavasti tex-mexiin: joulukinkku sopii nimittäin mainiosti myös tortillojen ja tacojen täytteeksi. 

Tacomausteseosta kinkulle

Joulukinkkutacojen resepti on yksinkertainen: kinkkuviipaleet pilkotaan ja paistetaan pannulla öljyssä tacomausteseoksella höystettynä. Sen jälkeen voit täyttää tacot haluamillasi täytteillä.

Videolla HKScanin tuotekehityskokki Joni Rouvali täyttää joulukinkkutacot tomaatti-maissisalsalla ja avokadokastikkeella. 

Täytteissä voi käyttää luovuutta ja hyödyntää jääkaapin sisältöä monipuolisesti. 

Avokadokastike kinkkutacojen täytteeksi:

2 kpl kypsää avokadoa
1 prk creme fraichea
1 valkosipulinkynsi
½ limen mehu
suolaa
mustapippuria

Aja sauvasekoittimella sileäksi avokado, valkosipuli ja limen mehu. Sekoita joukkoon lusikalla creme fraiche, suola ja mustapippuri.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja