Jos joulukinkku ei enää maistu sellaisenaan, kokkaa siitä suolaisenmakeaa karamellipossua.
Monissa suomalaisperheissä tuskaillaan tällä hetkellä joulukinkun kanssa: miksi taas tuli ostettua niin iso kinkku, että siitä riittäisi viikkokaupalla syötäväksi? Jos kinkku ei enää maistu sellaisenaan, on aika testata suosittua reseptiä, karamellipossua.
– Moni muistaa omasta lapsuudesta, että jouluruokia syötiin vielä monta päivää joulun jälkeen. Nykyään tilanne on toinen. Moni haluaa jo Tapaninpäivänä jotain ihan muuta, kuin jouluruokaa. Kokkimme ideoivat reseptin herkulliseen Karamellipossuun, johon voi käyttää kaikki loput kinkut. Perinteisestä suomalaisesta joulusta pääsee näin kertaloikalla aasialaiseen makumaailmaan, vinkkaa HKScanin Suomen markkinointi- ja tuotekehitysjohtaja Anne Terimo.
Karamellipossu
4 annosta
600 g kypsää joulukinkkua
Soija-karamellikastike:
1 dl vettä
1 dl vähäsuolaista soijaa
1 dl palmu, -tai ruokosokeria
5 cm inkivääriä viipaloituna
5 kpl tähtianiksia
2 tl chilihiutaleita
1/2 dl riisiviinietikkaa
Viimeistelyyn:
1 pnt korianteria silputtuna
1,5 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
1 punainen chili viipaloituna
