Jäikö joulukinkkua yli? Tämä sinun on testattava: "Voi käyttää kaikki loput kinkut"
Jos joulukinkku ei enää maistu sellaisenaan, kokkaa siitä suolaisenmakeaa karamellipossua.
Monissa suomalaisperheissä tuskaillaan tällä hetkellä joulukinkun kanssa: miksi taas tuli ostettua niin iso kinkku, että siitä riittäisi viikkokaupalla syötäväksi? Jos kinkku ei enää maistu sellaisenaan, on aika testata suosittua reseptiä, karamellipossua.
– Moni muistaa omasta lapsuudesta, että jouluruokia syötiin vielä monta päivää joulun jälkeen. Nykyään tilanne on toinen. Moni haluaa jo Tapaninpäivänä jotain ihan muuta, kuin jouluruokaa. Kokkimme ideoivat reseptin herkulliseen Karamellipossuun, johon voi käyttää kaikki loput kinkut. Perinteisestä suomalaisesta joulusta pääsee näin kertaloikalla aasialaiseen makumaailmaan, vinkkaa HKScanin Suomen markkinointi- ja tuotekehitysjohtaja Anne Terimo.
Karamellipossu
4 annosta
600 g kypsää joulukinkkua
Soija-karamellikastike:
1 dl vettä
1 dl vähäsuolaista soijaa
1 dl palmu, -tai ruokosokeria
5 cm inkivääriä viipaloituna
5 kpl tähtianiksia
2 tl chilihiutaleita
1/2 dl riisiviinietikkaa
Viimeistelyyn:
1 pnt korianteria silputtuna
1,5 rkl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
1 punainen chili viipaloituna
Valmista ensin kastike. Lisää kattilaan vesi, soija, riisiviinietikka, sokeri, viipaloitu inkivääri ja mausteet (chili ja tähtianis). Kiehauta ja anna pulputtaa välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes kastike hieman sakeutuu.
Revi kinkku suikaleiksi tai kuutioi pieniksi kuutioiksi. Paista kuumalla pannulla reilussa öljyssä rapeiksi. Voit myös halutessasi paistaa kinkkukuutiot frittikeittimessä 175 asteessa noin 4 minuuttia. Valuta huolellisesti.
Kippaa rapeat kinkkukuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon chiliviipaleet, korianteri, seesaminsiemenet sekä karamellikastike. Tarjoa joulukinkku karamellipossu basmatiriisin tai perunamuusin kanssa.
Lähde: HK
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut