Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Superhelppo ja maukas lohiruoka, joka maistuu koko perheelle – tätä pihvireseptiä on kokeiltava!

7:55Currylla maustettu savukalapastaLohesta syntyy myös helppo pasta. Poimi resepti talteen videolta.
Julkaistu 30.01.2019 16:57

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Lohipihvit ovat helppoa ja herkullista ruokaa, joka maistuu taatusti koko perheelle. Nämä säilykelohesta syntyvät pihvit valmistuvat yhdessä kulhossa, joten säästyt samalla myös turhilta tiskeiltä.

Toisin kuin monissa muissa pihviresepteissä, tässä versiossa lohipihvien valmistukseen ei käytetä lainkaan korppujauhoa, minkä ansiosta ne sopivat hyvin myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ruokavalioon. Korppujauhojen sijaan pihvit pysyvät kasassa jääkaapin ansiosta; pihvien annetaan tekeytyä jääkaapissa kahteen otteeseen. Voit halutessasi muotoilla pihvit valmiiksi jääkaappiin jo hyvissä ajoin ennen paistoa. 

Muotoillut pihvit paistuvat pannussa kullankeltaisiksi vain muutamassa minuutissa. Jos paistat pihvejä useammassa erässä, muista lisätä pannulle öljyä aina paistokertojan välissä. Tämä takaa, että saat jokaiseen pihviisi rapean ja kauniin paistopinnan. 

Lohipihvit maistuvat herkullisilta esimerkiksi jogurttisen kurkkukastikkeen kera. 

Lohipihvit ( 8 kpl/4 annosta)

4 prk (à170 g) säilykelohta
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl majoneesia
2 rkl hienonnettua tilliä
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
1 rkl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl sitruunamehua
½ tl suola
¼ tl mustapippuria jauhettuna
öljyä paistamiseen

Kaada lohet kulhoon ja painele haarukalla tasaiseksi. Lisää kulhoon loput ainesosat ja sekoita tasaiseksi massaksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään kymmeneksi minuutiksi.

Muotoile massasta kahdeksan pihviä ja nosta pihvit takaisin jääkaappiin kymmeneksi minuutiksi. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä keskilämmöllä laakeassa pannussa. Paista pihvit pannulla kahdessa tai tarvittaessa useammassa erässä kullanruskeiksi, noin kolme minuuttia per puoli. Tarjoile pihvit lämpiminä valitsemiesi lisukkeiden kera.

Resepti: TheKitchn

Lisää aiheesta:

Kuuden minuutin pikalohi sopii niin arkeen kuin juhlaan – tätä supersimppeliä reseptiä on pakko kokeillaTässäkö helpoin tapa kypsentää kalaa? Superherkullinen lopputulos vähällä vaivalla: "Kenties maailman paras uunilohen resepti" Ravintolatasoista broileria puolessa tunnissa – tällä superherkullisella reseptillä onnistut: ”Huippuruoka!” Mahtava uunibroileri, joka sulaa suuhun – tämä helppo ruokalaji tekee arjesta juhlaa!Broilerinfileet pöytään entistäkin nopeammin – helppo kikka takaa mehukkaan lopputuloksen Oletko jo kokeillut suosikkireseptiä? Tämä ruoka hurmaa maailmalla: "Yksinkertaisesti parasta, mitä voit valmistaa broilerista"
RuoanlaittoKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"