Suosikkiruoasta paljastui jälleen uusi hyöty: Säännöllisesti kalaa syövät lapset nukkuvat paremmin!

8676953
Kalasta pitävien lasten unitottumukset ovat parempia. COLOURBOX

Riekkuvatko lapsesi pitkin yötä? Ratkaisu ongelmaan saattaa jo löytyä jääkaapistasi.

Pennsylvanialaisen yliopiston tutkijat havaitsivat, että lapset nukkuvat paremmin syötyään säännöllisesti kalaa, kertoo Miami Herald -lehti.

Tutkimukseen osallistui 541 kiinalaislasta. Lapset kertoivat esimerkiksi, miten usein söivät kalaa edellisen kuukauden aikana.

Jos lapsi söi kalaa säännöllisesti kerran viikossa, hänen kognitiivisia tuloksia mittaavan ÄO-testinsä tulos oli noin viisi pistettä muita korkeampi. Kalaa perinteisempien "lastenlistan ruokien", kuten ranskalaisten, sijaan syövät lapset nukkuivat paremmin kuin muut ja heräilivät harvemmin.

Lapset, jotka söivät kalaa vain harvoin, hyötyivät siitä silti: heidän verbaaliset ja ei-sanalliset taitonsa olivat paremmat kuin niillä lapsilla, jotka eivät pitäneet kalasta.

Ei kuitenkaan voida sanoa, että kalan syöminen tekisi lapsesta älykkäämmän, koska kaikkia asiaan vaikuttavia tekijöitä ei otettu tuloksissa huomioon. Kyseessä on kuitenkin jälleen yksi lisätodiste kalan syömisen hyödyistä.

***

Currylla maustettu savukalapasta 7:55

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!