Suosikkipastat loppumassa kaupoista jättitakaisinvedon takia: "Olemme pahoillamme"

Myllyn Paras pasta takaisinveto ruokakauppa
Tiettyjä pastatuotteista ei nyt hetkeen ole saatavilla kaupoista. MTV

Jättimäinen pastatuotetakaisinveto on aiheuttanut Myllyn Parhaalle monenlaisia ongelmia.

MTV Uutiset kertoi kesäkuussa laajasta pastatuotteiden takaisinvedostaIso erä erilaisia tuotteita vedettiin myynnistä Lantmännen Cerealian toimesta, koska pakkauksissa saattaa olla pieniä metallinpalasia. 

Takaisinveto koskee muun muassa useita Myllyn Parhaan pastatuotteita, Pirkka- ja Kotimaista-brändien tiettyjä pastatuotteitaTokmannin makaronia sekä muun muassa eräitä Kokkikartanon ja Jalostajan pastaa sisältäviä valmisruokia

"Takaisinvedon laajuus kattaa lähes kuukauden tuotannon verran makaronia ja muita lyhyitä pastatuotteita" 

Myllyn Parhaan omistavan Lantmännen Cerealian viestintäpäällikkö Emelie Bontesse de Filippis kertoo nyt MTV Uutisille jättimäisen takaisinvedon taustoista. Hänen mukaansa yrityksen ensisijaisina prioriteetteina ovat laatu ja elintarviketurvallisuus sekä huolena kuluttajan terveys.

– Tämän vuoksi olemme valinneet turvallisuustoimenpiteenä vetää takaisin melko suuren määrän tuotteita tai tuotantoeriä. Takaisinvedon laajuus kattaa lähes kuukauden tuotannon verran makaronia ja muita lyhyitä pastatuotteita, Bontesse de Filippis kertoo.

Viestintäpäällikön mukaan tilanne vaikuttaa sekä yrityksen omaan liiketoimintaan, asiakkaiden liiketoimintaan että kuluttajiin. 

Korvausten saamisessa kestää

Bontesse de Filippis ei kommentoi tarkemmin takaisinvedon aiheuttamia taloudellisia vahinkoja yritykselle. Selvää kuitenkin on, että tilanne vaatii poikkeuksellisia ratkaisuja muun muassa työntekijöiden suhteen.

Viestintäpäällikön mukaan yrityksellä on nyt erittäin suuri määrä kuluttajavaateita käsiteltävänä, eikä henkilöstöä ole tarpeeksi niiden hoitamiseen.

– Uudelleenjärjestämme resursseja muualta organisaatiosta ja teemme kovasti töitä ratkaistaksemme henkilöstöongelman. Kuluttajien tulisi hyväksyä, että korvausten saamisessa voi kestää kauan. Vastaamme kuitenkin kaikille kuluttajille määräajassa.

Tietyt pastatuotteet loppuvat kaupoista

Takaisinveto suoritettiin alun perin varotoimenpiteenä, kun muutamista tuotteista löytyi pieniä metallinpaloja. Bontesse de Filippis kertoo MTV Uutisille metallinpalojen päätyneen pariin pastapussiin tuotantoprosessissa käytetystä vaurioituneesta kuljettimen hihnasta.

Pastatuotanto seisookin tällä hetkellä takaisinvedettyjen tuotteiden osalta koneen odottaessa vaurioituneen osan korjaamista.

– Koska Myllyn Parhaan makaroni ja Raketti Spagetti ovat laajalti suosittuja tuotteita, on melko todennäköistä, että tämä tuotantoseisokki näkyy hyllyillä, eli tuotteet loppuvat kaupoista. Olemme pahoillamme ja teemme kaikkemme aloittaaksemme tuotannon mahdollisimman pian. 

Katso myös video: Liha-makaronilaatikkoa halvemmalla! Korvaa jauheliha tällä lihatuotteella 

Liha-makaronilaatikkoa halvemmalla! Korvaa jauheliha tällä lihatuotteella – testasimme säästövinkin 2:34
Testasimme säästövinkin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!