Suorastaan törkeän hyvää ja helppoa: Ihmepiirakka villitsi suomalaiset – tarvitset vain suklaalevyn ja voitaikinaa
Muistatko vielä ihmepiirakan eli suklaalevypiirakan? Helppo suklaalevypiirakka villitsi suomalaiset jo muutama vuosi sitten, mutta toimii edelleen joulunajan helppona jälkkärinä.
Ihmepiirakan eli suklaalevypiirakan valmistamiseen tarvitset periaatteessa vain ison, kaulitun voitaikinalevyn ja suklaalevyn. Kun olet taitellut suklaalevyn taikinan sisälle videon osoittamalla tavalla, voitele piirakka vielä munalla, niin saat sen pintaan kauniin värin uunissa.
Ihmepiirakka eli suklaalevypiirakka valmistuu nopeasti ja helposti.
Voitaikinalevy kannattaa kaulia ohueksi ja leikata levystä ylimääräiset taikinat pois. Näin taikina kypsyy varmemmin uunissa läpikotaisin. Suklaalevyksi voit valita oman lempparisi! Videolla käytimme klassista Fazerin Sininen -suklaalevyä.
Katso videolta, miten helposti ihmepiirakka valmistuu!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa