Miltä maistuu 12,90 euron valmisruoka? MTV:n ruokatoimittaja arvioi Finnairin uudet "ravintolatasoiset lentokoneruoat"

Taste of Finnair
MTV

MTV Uutiset Live piipahti torstaina Vantaan Tammiston K-Citymarketissa, jonne tulivat myyntiin lentoyhtiö Finnairin uudet valmisruoat. Katso videolta, millaisia annokset ovat, ja miltä ne ruokatoimittajan mielestä maistuivat.

Tiistaina uutisoitiin Finnairin uudesta liiketoiminta-avauksesta: suomalainen lentoyhtiö tiedotti tuovansa kauppoihin oman Taste of Finnair -valmisruokavalikoiman. 

Ateriat tulevat myyntiin ensin lentokentän läheisyyteen Vantaalle, Tammiston K-Citymarketin valikoimiin 15.10. alkaen. Myöhemmin myös muut K-ruokakaupat voivat ottaa niitä valikoimiinsa.

– Uudet Taste of Finnair -ateriat ovat saaneet inspiraationsa Finnairin businessluokan palkitusta ruokatarjonnasta. Huippukokkiemme Suomessa suunnittelemat ateriat yhdistelevät suomalaisen luonnon laadukkaita, raikkaita makuja japanilaiseen ruokaperinteeseen, Finnairilta kerrottiin tiistaina.

"Hinta on tietysti aiheuttanut keskustelua"

MTV Uutiset Live oli paikalla torstaina, kun annosten myynti käynnistyi Tammiston K-Citymarketissa. Kaupassa on kolmen  päivän ajan oma pop up -myyntipiste, jossa uteliaat asiakkaat kävivät jo nappaamassa maistiaisia. Annoksia myydään myös kaupan sisällä.

Lentokone- ja valmisruoasta puhuttaessa ihmisten mieleen nousee väistämättä tietynlaiset mielikuvat siitä, millaista ruoka on. Finnairin valmisruokien kohdalla ei kuitenkaan puhuta perustason lentokoneruoasta, vaan Taste of Finnair -menu on saanut inspiraationsa nimenomaan business-luokan annoksista. Alkuruoka-annos maksaa 5,9 euroa ja pääruokavaihtoehdot 12,9 euroa kappaleelta.

– Hinta on tietysti aiheuttanut keskustelua, mutta nämä ruoat tehdään premium-raaka-aineista ja niitä voisi verrata ravintolaruokaan, Taste of Finnair -menun tuotekehityksestä vastaava kokki Juha Stenholm kertoo ja muistuttaa, että mistään ravintolasta tuskin saa härän entrecotea yhtä edullisesti. 

Miltä ruoat sitten maistuivat? Miten asiakkaat ovat kommentoineet ruokia ja millaiset odotukset kauppias Kimmo Sivosella on valmisruokien myynnin suhteen? Katso videolta MTV Uutiset Liven vierailu kaupassa ja ruokien maistelu. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat