Suomessa lanseerattiin ensimmäinen härkäpavusta valmistettu olut. Panimoyrittäjä kertoo, mistä juomassa on oikein kyse.
Suomalaispanimo Maku Brewing on kehitellyt kaupalliseen levitykseen oluen, jossa on hyödynnetty mallastettua härkäpapua. Panimon perustaja ja yrittäjä Jussi Tamminen kertoi tiistaina Huomenta Suomessa, mistä innovaatiossa on oikein kyse.
– Sitä papua ei tuotteessa varsinaisesti maista ollenkaan. Näkökulma on se, että pystymme tuomaan siihen osaksi uusi raaka-aine, jolla kannustetaan raaka-aineen viljelyn monimuotoisuuteen, Tamminen kertoi Huomenta Suomessa.
Lue myös: Suomen paras olut on valittu: "Suuntäydeltä makuja, silti helposti juotavissa"
Härkäpapua on jo aiemmin hyödynnetty elintarviketeollisuudessa erilaisissa tuotteissa, kuten Härkis ja Fallero.
