Suomen vanhin ravintola sulkee yllättäen ovensa – tilalle pizzeria

9a24ead3-f53b-4486-9670-bf42257f5e2a
Turkulaisravintola Pinella lopettaa toimintansa. Sunborn

Turkulaisravintola Pinella tiedottaa lopettavansa toimintansa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Suomen vanhin toiminnassa oleva ravintola Pinella sulkee ovensa Turussa Aurajoen rannalla. Ravintola julkaisi sivuillaan tiedon toiminnan loppumisesta. Pinellan sivuilla kerrotaan, että ravintolan pitkä ja monivaiheinen taival tulee päätökseensä lauantaina 25.9. Pinella on toiminut vuodesta 1848. Helsinkiläinen ravintola Kaisaniemi perustettiin jo aiemmin, vuonna 1827, mutta se on ollut suljettuna vuodesta 2019 asti.

– Kiitos niistä tuhansista lounaista, brunsseista, illallisista, kahvihetkistä, aurinkoisista terassipäivistä, jouluglögeistä, häistä, hautajaisista, valmistujaisista…kaikista hetkistä hyvän ruuan ja juoman parissa. Niissä riittää muisteltavaa pitkään! ravintolasta tiedotetaan.

Tyhjiksi ravintolatilat eivät kuitenkaan jää, sillä turkulaiseen arvokohteeseen avautuu nyt Pinellan edustajien mukaan pizzeria Via Tribunali. 

– Seutumme ensimmäinen Via Tribunali -pizzeria tuo palkitut napolilaiset pizzansa Turkuun. Toivotamme Via Tribunalin porukalle onnea ja menestystä – he pitävät varmasti hyvää huolta tästä turkulaisesta maamerkistä ja maailman parhaista asiakkaista.

Son of a Punch on tunnettu etenkin aitoa napolilaista pizzaa tarjoavista Via Tribunali -pizzerioistaan, sekä drinkkibaareista kuten Liberty or Death Helsingissä. Nyt avattava ravintola on yrityksen ensimmäinen kohde Turussa.

Palkittu pizzeria Pinellan tiloihin

Helsinkiläisyritys Son of a Punch oli etsinyt Turusta pitkään sopivia toimitiloja Pizzeria Via Tribunalille ja sen yhteydessä toimivalle baarille. Historiallinen Pinella ja sen sijainti vakuuttivat, ja neuvottelujen tuloksena ravintolan ja kiinteistön omistava Sunborn-konserni vaihtaa nyt ravintoloitsijan paikalta uuden toimijan vuokranantajaksi. Pinellan henkilökunta siirtyy ravintolan sulkeutuessa Sunbornin muihin toimipisteisiin. Sunborn pyörittää Suomessa muun muassa Naantalin ja Ruissalon kylpylöitä. 

Pinellan tiloihin tuleva Via Tribunali on Son of a Punchinensimmäinen kohde Turussa. 

– Turku on tunnettu kulinaristinen kohde, ja on hienoa avata viides ravintolamme juuri tänne, Aurajoen rannalle, yrityksen ravintolatoimenjohtaja Antti Kuitunen kertoo. 

Via Tribunalin tarjoamat napolilaiset pizzat ovat tarkkaan valvottu tuote. Jopa Unesco lisäsi pizzan omalle maailmanperintökohdelistalleen vuoden 2017 lopussa. Laatustandardeja valvoo voittoa tavoittelematon pizzan kattojärjestö Associazione Verace Pizza Napoletana, joka tarkastaa kaikki ehdokkaat ja myöntää sertifikaatit. Pizzeria Via Tribunali on Suomen ensimmäinen ja Pohjoismaiden ainoa toimija, joka on ansainnut sertifikaatin useammalle ravintolalle.

Artikkelia muokattu 20.9. klo 16.11. Lisätty tieto ravintola Kaisaniemestä.

Videolla: Näin valmistuu napolilainen pizza ravintola Capperissa

1:26

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja