"Suomen suurin burgeriravintola" avautuu Helsinkiin – luvassa hampurilaisia, juomia ja futista: "Voittava yhdistelmä"

1960a918-ce92-4c9d-b27a-1d4d069e94c6
Burger Lovers Finland -yhteisön aktiivit Mikko Väisänen ja Antti Suikkari ovat järjestämässä Suomen suurinta burgeriterassia Helsingin Rautatientorille 11.-21.6.2021. Kuva: Timo Korhonen / Seiska Seiska

Parin vuoden takainen burgerifestivaali muuntautuu koronarajoitusten keskellä Suomen suurimaksi burgeriravintolaksi Helsingin Rautatientorille. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin vuonna 2019 kaikkien aikojen ensimmäisesta Burger Lovers -ruokatapahtumasta Helsingissä. Kesällä 2020 burgerifestivaaleja ei voitu järjestää koronapandemian vuoksi, mutta nyt hampurilaisfaneille on luvassa ilouutisia. Suomen suurimmaksi burgeriravintolaksi tituleerattu Burger Lovers -jättiravintola aukeaa Helsingin Rautatientorille 11.6. kymmenen päivän ajaksi. 

Ruokafestivaalista "Suomen suurimmaksi burgeriravintolaksi"

Koronarajoitusten vuoksi tapahtuman muoto vaihtuu siis avoimesta ruokafestivaalista Suomen suurimmaksi burgeriravintolaksi, jonka keittiöistä vastaavat maamme arvostetuimmat hampurilaisravintolat ja burgereihin erikoistuneet keittiömestarit. Konseptiin kuuluu lisäksi oleellisena osana jalkapallo ja terassiravintolan näytöiltä voi seurata EM-kisojen alkusarjan otteluita.

– Odotimme ensimmäiseen Burger Lovers -festivaaliin 10 000:ta vierasta ja saimme heitä 34 500. Nyt jouduimme miettimään konseptin uusiksi, mutta uskon että vastuullisuus, turvallisuus, maku ja viihtyvyys mahtuvat hyvin samaan yhtälöön ja sopivin turvavälein Suomen suurimmalle burgeriterassille, kertoo Antti Suikkari Burger Lovers Finland -yhteisöstä.

Burger Lovers -terassin ravintolapöytiin on haettu lupa 2000:lle istumapaikalle. Asiakaspaikkojen lopullinen määrä toteutuu tapahtumanaikaisten viranomaismääräysten mukaisesti.

Tapahtuman järjestelyissä noudatetaan Senaatintorin kesä -terassikokeilun hyvin onnistunutta esimerkkiä. Avoimen yleisötapahtuman sijaan festivaali vaihtuu burgeriterassiksi, jonka pöytien sijoittelussa huolehditaan riittävistä turvaväleistä, määritellyistä asiakaspaikoista ja niiden hygieniasta sekä hyvistä käsienpesumahdollisuuksista. Normaalien ravintoloiden tyyliin myös Suomen suurimpaan burgeriravintolaan on mahdollista tehdä pöytävarauksia 4-, 6- tai 10-hengen pöytiin. Vapautuvaa pöytää ja paikkaa voi myös jonottaa terassialueen ulkopuolella.

Terassiravintolan keittiöstä vastaa 8–10 mukaan valittavaa burgeriravintolaa eri puolilta Suomea. Burgereita valmistetaan eri tekniikoin ja tyylein. 

– Burgeri, juoma ja futis ovat voittava yhdistelmä, joten tuomme alueelle useampia näyttöjä, joista alkusarjan otteluita voi seurata burgereita nauttien. Myös käsienpesupisteitä ja vessoja on tarjolla riittävästi, lisää Suikkari.

7:51


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja