Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lyhyt kesä motivoi suomalaista Michelin-kokkia: "Pitää olla pää räjähtää -osastolla koko ajan"

6:41Yrtti-inkivääriglaseerattua kuhaa
Julkaistu 29.04.2018 08:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Keittiömestari Sasu Laukkonen kertoo Suomen lyhyen kasvukauden motivoivan häntä löytämään raaka-aineista yhä uusia puolia.

Poimi videolta resepti yrtti-inkivääriglaseerattuun kuhaan.

Yhden Michelin-tähden Ora-ravintolaa pyörittävä Sasu Laukkonen panostaa ravintolansa raaka-aineiden hankintaan paljon. Todella paljon. Helsinki Coffee Festivaleilla paremmista valinnoissa puhunut mies paljastaa, että saadakseen lautaselle laadukkaita raaka-aineita, niitä kohtaan täytyy tuntea myös kiinnostusta.

– Jotta osaat tunnistaa hyvän ja laadukkaan raaka-aineen, sinun täytyy myös ymmärtää mikä se on ja miten se toimii, miltä se maistuu ja miltä se ei maistu, Laukkonen toteaa.

LUE MYÖS: Pitkän linjan keittiöpäällikkö hehkuttaa Suomen ravintolatarjontaa: "Parempi kuin koskaan ennen"

Laukkonen kertoo hankkivansa raaka-aineet paikan päältä, paitsi ymmärtääkseen enemmän raaka-aineista, myös löytääkseen helmiä, joita ei välttämättä muuten tulisi vastaan.  

Viljelijöiden kanssa käydyt keskustelut auttavat ymmärtämään raaka-aineita ja herättävät ideoita. Jos raaka-aineet tilattaisiin tukusta, monet oivallukset ja herkulliset makuyhdistelmät, kuten kookosen makuinen, mutta todellisuudessa palsternakan lehdistä valmistettu jäätelö, jäisivät saamatta.

Kun kasvukausi on lyhyt, on pakko ideoida

Ideoista pitää myös osaltaan kiittää maamme lyhyttä kesää, joka motivoi miestä säilömään lyhyen kasvukauden raaka-aineita talteen. Jos et säilö kuusenkerkkiä kesällä, tammikuussa on Laukkosen mukaan turha valittaa, jos vietit kesän mieluummin terassilla.  

– Pitää olla pää räjähtää -osastolla koko ajan, kun siihen on se neljä kuukautta vuodessa aikaa. Jos siihen olisi kahdeksan kuukautta vuodessa aikaa, tilanne olisi varmaan aivan päinvastainen, Laukkonen kertoo.

yrtit nokkonen

Kaikkia laadukkaista raaka-aineista kiinnostuneille Laukkosella on selkeä neuvo, sillä miehen mukaan prosessi on loppupeleissä melko yksinkertainen. 

– Se on sinusta itsestä kiinni, tyydytkö niihin tiettyihin juttuihin, joita olet aina saanut. Jos olet aina saanut katkarapuja tukusta, se on ihan okei, mutta jos sinua kiinnostavat ne katkaravut, sinun pitää mennä niiden ihmisten luo, jotka tietävät niistä enemmän kuin sinä, Laukkonen neuvoo. 

Lisää aiheesta:

Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajille25 vuotta kahdeksan eri maan tähtiravintoloissa – suomalainen Michelin-kokki keksi huippuravintolansa idean puolivahingossa kotikeittiössään: "Se oli siinä"Henri Alén paljastaa, miksi kasvikset maistuvat ravintolassa niin hyvältä – yksi kikka sen tekee: "Uskomattoman hyviä!"Suomalainen huippukokki ei tyrmää valmisruokia – kehottaa käyttämään niitä inspiraation lähteenä: ”Itsekin käytän valmisnuudeleita kotona”Ainutlaatuisen konseptin takana oleva huippukokki ihmettelee: Miksi tällaisia ravintoloita ei ole Suomessa enemmän?Tv-kokki Alex Nurmi paljastaa kotikokkien suurimman haasteen: "Katsotaan jääkaappiin ja sanotaan, että meillä ei ole mitään"
Makuja
Suomessa on pakko toimia silloin, kun raaka-aineita on saatavilla.Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Ruoka

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 14.9.20:00
    Sienet

    Sienikori täynnä? Näin tunnistat ja käsittelet sienet oikein

  • 14.9.17:33
    Ruoka

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy