Keittiömestari Sasu Laukkonen kertoo Suomen lyhyen kasvukauden motivoivan häntä löytämään raaka-aineista yhä uusia puolia.
Poimi videolta resepti yrtti-inkivääriglaseerattuun kuhaan.
Yhden Michelin-tähden Ora-ravintolaa pyörittävä Sasu Laukkonen panostaa ravintolansa raaka-aineiden hankintaan paljon. Todella paljon. Helsinki Coffee Festivaleilla paremmista valinnoissa puhunut mies paljastaa, että saadakseen lautaselle laadukkaita raaka-aineita, niitä kohtaan täytyy tuntea myös kiinnostusta.
– Jotta osaat tunnistaa hyvän ja laadukkaan raaka-aineen, sinun täytyy myös ymmärtää mikä se on ja miten se toimii, miltä se maistuu ja miltä se ei maistu, Laukkonen toteaa.
LUE MYÖS: Pitkän linjan keittiöpäällikkö hehkuttaa Suomen ravintolatarjontaa: "Parempi kuin koskaan ennen"
Laukkonen kertoo hankkivansa raaka-aineet paikan päältä, paitsi ymmärtääkseen enemmän raaka-aineista, myös löytääkseen helmiä, joita ei välttämättä muuten tulisi vastaan.
Viljelijöiden kanssa käydyt keskustelut auttavat ymmärtämään raaka-aineita ja herättävät ideoita. Jos raaka-aineet tilattaisiin tukusta, monet oivallukset ja herkulliset makuyhdistelmät, kuten kookosen makuinen, mutta todellisuudessa palsternakan lehdistä valmistettu jäätelö, jäisivät saamatta.
