Kirkon Ulkomaanapu avaa Suomen ensimmäisen hävikkiruokamyymälän 20.9. Helsingin Kalasatamaan kauppakeskus REDIIN.
WeFoodin projektipäällikkö Else Hukkanen vieraili Huomenta Suomen lähetyksessa tammikuussa 2018.
Syyskuussa Helsingin Kalasatamaan aukeava WeFood-hävikkiruokakauppa osallistuu ruokahävikin vähentämiseen myymällä elintarvikkeita ja tuotteita, jotka muuten päätyisivät jätteeksi.
– Eri toimijat, muun muassa Heinon Tukku, lahjoittavat meille muutoin hävikkiin päätyviä kakkoslaadun elintarvikkeita. Tarjoamme yrityksille kanavan hävikkiruuan hyödyntämiseksi, WeFood-kaupan projektipäällikkö Else Hukkanen sanoo.
Uudet toimintatavat ruokahävikin vähentämiseksi ovat tervetulleita, sillä jopa kolmasosa maapallolla tuotetusta ruuasta päätyy hävikkiin. Suomessa hävikkiin hukataan vuosittain 400–500 miljoonaa kiloa alun perin syömäkelpoista ruokaa.
20–25 kiloa. Näinn paljon jokainen suomalainen heittää ruokaa roskiin vuosittain.
– WeFood-myymälä ohjaa vuodessa arviolta 50 000 kiloa hävikkiruokaa hyötykäyttöön. Tavoitteenamme on, että hävikkiruokamyymälästämme tulee ”uusi normaali” eli haluamme tavoittaa aivan tavallisia ihmisiä, Hukkanen jatkaa.