Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä avaa ovensa – tavoitteena tehdä asioinnista "uusi normaali"

7:58Satoja miljoonia kiloja ruokaa menee Suomessakin roskiin vuosittain – mistä apu?
Julkaistu 06.08.2018 12:25

MTV LIFESTYLE

Kirkon Ulkomaanapu avaa Suomen ensimmäisen hävikkiruokamyymälän 20.9. Helsingin Kalasatamaan kauppakeskus REDIIN.

WeFoodin projektipäällikkö Else Hukkanen vieraili Huomenta Suomen lähetyksessa tammikuussa 2018.

Syyskuussa Helsingin Kalasatamaan aukeava WeFood-hävikkiruokakauppa osallistuu ruokahävikin vähentämiseen myymällä elintarvikkeita ja tuotteita, jotka muuten päätyisivät jätteeksi.

– Eri toimijat, muun muassa Heinon Tukku, lahjoittavat meille muutoin hävikkiin päätyviä kakkoslaadun elintarvikkeita. Tarjoamme yrityksille kanavan hävikkiruuan hyödyntämiseksi, WeFood-kaupan projektipäällikkö Else Hukkanen sanoo.

Uudet toimintatavat ruokahävikin vähentämiseksi ovat tervetulleita, sillä jopa kolmasosa maapallolla tuotetusta ruuasta päätyy hävikkiin. Suomessa hävikkiin hukataan vuosittain 400–500 miljoonaa kiloa alun perin syömäkelpoista ruokaa.

20–25 kiloa. Näinn paljon jokainen suomalainen heittää ruokaa roskiin vuosittain.

– WeFood-myymälä ohjaa vuodessa arviolta 50 000 kiloa hävikkiruokaa hyötykäyttöön. Tavoitteenamme on, että hävikkiruokamyymälästämme tulee ”uusi normaali” eli haluamme tavoittaa aivan tavallisia ihmisiä, Hukkanen jatkaa.


Hävikkiruokamyymälän toiminta ja logistiikka tarjoavat uudenlaisen vapaaehtoistoimintamuodon. Hankkeessa toimii vuoden aikana 150 vapaaehtoista. Lisäksi WeFood tekee yhteistyötä Haaga-Perho Liiketalousopiston kanssa tarjoamalla opiskelijoille työharjoittelupaikkoja.

Hävikkiruoka kulkee täyssähköautolla

WeFood-kauppa huomioi kaikessa toiminnassaan ympäristön – myös kuljetuksissa. Hävikkiruokakuljetukset ajetaan yhteistyökumppani Nissanin ajon aikana täysin päästöttömällä sähköpakettiautolla.

– Lähdemme innoissamme mukaan yhteistyöhön WeFoodin kanssa. Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä on pioneeri alallaan, aivan kuten Nissan sähköautojen ja siihen liittyvän ekosysteemin kehittelyssä, Nissan Suomen maajohtaja Tommi Luopajärvi toteaa.

Rahoitusta myymälän perustamiseen on hankittu joukkorahoituskampanjalla, joka on yhä käynnissä. Hanketta rahoitetaan myös ympäristöministeriön Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta.

Lue lisää aiheesta WeFoodin verkkosivuilta. 

Lisää aiheesta:

Espooseen avautui kauppa, jossa myydään poikkeuksellisen halpaa ruokaa – asiakasryntäysAlepassa myydään nyt ruokaa yhden euron kilohintaan – tästä on kyseSuomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa joutuu lopettamaan toimintansa – syynä verottajan uusi linjausPunalapputuotteita ja hävikkiruokaa – nyt K-kaupoissa keksittiin uusi tapa vähentää hedelmähävikkiä: "Suomen, ellei jopa maailman ensimmäinen laatuaan"Vuosi sitten Lidlin ruokaosastolla tehtiin oleellinen muutos ja syntyi kahden euron hittituote: "Nähdään fiksuna tekona ilmaston ja lompakon puolesta"Ravintolaruokaa puoli-ilmaiseksi: Suomalainen kohusovellus osoittautui jättimenestykseksi – nyt kelkkaan hyppää myös Kotipizza
RuokakauppaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokakauppa
  • ma07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 26.10.09:43
    Juomat

    Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättää

  • 23.10.08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • 20.10.17:22
    Ruoka

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • 20.10.08:22
    Ruoka

    Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossa