2:03

Suomalaisten suosikkikahvi villitsee nyt maailmalla – "olemme tietämättämme olleet aika trendikkäitä jo hyvin pitkän aikaa”

Miten kahvia maistellaan oikeaoppisesti? Millaiset kahvit ovat nyt trendikkäitä? Barista vastaa Kahviviikon kunniaksi yleisimpiin kahviin liittyviin kysymyksiin.

Kun puhutaan kahvitrendeistä, Kahviviikon järjestäjänäkin tunnetun baristan Jarno Peräkylän mukaan vaaleapaahtoinen kahvi on tällä hetkellä maailmassa suuressa huudossa.

Videolta selviää, kuinka kahvia haistellaan ja maistellaan oikein.

– Vaalea paahto on tosi siisti juttu maailman mittakaavassa. Me olemme tietämättämme olleet aika trendikkäitä jo hyvin pitkän aikaa Peräkylä toteaa. 

Vaaleapaahtoinen kahvi on Peräkylän mukaan erinomainen siksi, että siitä saadaan kahvin ominaiset maut hyvin esille.

Kahvista pitäisi ehdottomasti maksaa enemmän

Miksi kaupasta ei välttämättä kannata valita sitä edullisinta vaihtoehtoa? 

Peräkylän mukaan kahvi on tällä hetkellä niin edullista, että monissa tapauksissa kahvin hinta ei kata edes tuotantokustannuksia. Kahvia myydään miehen mukaan tällä hetkellä polkuhinnalla, ja kahvista pitäisi ehdottomasti maksaa enemmän kahdestakin eri syystä.

– Kahvista pitää ehdottomasti maksaa enemmän, jos haluamme juoda kahvia myös tulevaisuudessa ja olla vaikuttamassa siihen, millaisissa oloissa viljelijät työskentelevät, Peräkylä kertoo.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja